Hvordan fungerer trådløse routere?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Grundlæggende

En trådløs router tillader flere enheder at få adgang til en internetforbindelse på tværs af et netværk. Trådløse routere kan også bruges inden for et firma, for eksempel at overføre data mellem maskiner på intranetnetværk.

Trådløs router til hjemmenetværk

Trådløse routere, der bruges i en hjemmeindstilling, som Linksys WRT54G, bruges primært til etablering af trådløse internetforbindelser til flere enheder som laptops og spilkonsoller. De tillader også, at data overføres sikkert mellem enheder, der er forbundet til hinanden via netværket. De er lavet for at tillade tilslutning inden for et begrænset område.
Internetkablet er forbundet til et modem, så modemet er tilsluttet den trådløse router. Enhver enhed, der er tilsluttet routeren, kan tilslutte uden ledninger. trådløse routere har også porte til tilslutning af ældre computere og enheder, der kræver forbindelse til et CAT5-kabel.

Intranet og Office-indstillinger

En anden type router eksisterer til bredere indstillinger som kontorbygninger. Disse bruges primært til udveksling af data mellem trådløse enheder, der er tilsluttet routeren.De tillader udveksling af information trådløst i hele et bygningsfirma. Trådløse routere fjerner behovet for individuelle ledninger til hundredvis af kabinetter, og de har mulighed for høje sikkerhedsforanstaltninger, der gør dem perfekte til brug for erhvervslivet .