Hvordan fungerer trådløst netværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Overførsel af data Din computer starter processen ved at sende oplysninger, der er beregnet til brug over netværket, til en trådløs adapter. Oplysninger, der sendes ud via et netværk, kan omfatte overførsel af filer samt noget lille, som at sende en øjeblikkelig besked til en anden computer. Adapteren oversætter derefter informationen til et radiosignal, meget på samme måde som tv og walkie-talkies, og sender den over en antenne til en anden computer eller, hvis netværket indeholder flere computere, til en router.

Modtagelse Data Den trådløse router modtager broadcast-radiosignalet og oversætter det til information, som computeren kan genkende. Routeren sender derefter oplysningerne til resten af ​​computere på netværket via deres trådløse adaptere. Oplysningerne kan derefter få adgang til alle computere på netværket, hvis de sendes til alle, eller til kun et eller et par, der er angivet af brugeren.

Det bemærkes, at hele processen sker næsten øjeblikkeligt, på trods af at det lyder ganske kompliceret og langsomt.

Internettet

Processen med at sende og modtage information til og fra internettet fungerer på en meget lignende måde som at arbejde med nogle få computere. Den trådløse router modtager information fra internettet, som den derefter overfører til et radiosignal. Radiosignalet sendes derefter direkte til computerens trådløse adapter, som gør det muligt at bruge oplysningerne på den pågældende computer.