Hvordan kommunikerer computere?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvordan kommunikerer computere?

Selv om computere kommunikerer på mange forskellige niveauer, og der er stor variation mellem de forskellige typer involverede computersystemer, er den grundlæggende kommunikationsproces relativt ensartet og standardiseret. I det væsentlige kommunikerer computere med hinanden via netværk, der er forbundet via tråd eller trådløse kommunikationsmetoder. Der er mange forskellige typer netværk, og der er også mange forskellige typer netværkstilslutningsmetoder.

Hvad er de egentlige typer af netværk?

Som nævnt før er der utallige typer netværk. Fra de mindste til de største er de mest almindelige netværkstyper et personligt lokalnetværk, lokalnetværk, campusnetværk, hovedstadsnettet, stort netværk, globalt netværk og internetarbejde. Den grundlæggende forskel mellem disse netværkstyper er deres størrelse (hvor mange fjernt computersystemer er forbundet med dem) og deres metode til forbindelse.

Hvilke metoder til tilslutning bruges der almindeligvis?

Der findes mange forskellige typer forbindelsesmedier der bruges i nutidige samfund til at forbinde computernetværk til hinanden. Med hensyn til kabelforbindelser er der koaksialkabel, fiberoptisk kabel, USB-kabel og traditionelle telefonlinjer. Dette er de mest almindelige netværksforbindelser. Trådløse teknologier adskiller sig enormt fra hinanden, men de mest populære typer er Bluetooth og WiFi.