Hvordan opdager et websted en computers IP-adresse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tildele en IP-adresse

Når du opretter forbindelse til internettet fra en computer, kommunikerer systemet med netværket via en IP-adresse. De fleste internetudbydere tildeler automatisk IP-adresser til computere, og det unikke nummer bruges til at identificere din computer. IP-adresser består af fire trecifrede tal, adskilt af perioder. I visse situationer skal du muligvis tildele en statisk IP-adresse til din computer i stedet for at få en automatisk fra din internetudbyder.

Oprettelse af forbindelse til internettet

Selvom IP-adresser er tildelt til pc'er, gives de også ud til alle hjemmesider. Webadressen, som du bruger til at få adgang til dine yndlingswebsteder, er blot et symbol på webstedets IP-adresse. Din IP-adresse begynder at kommunikere med internettet, når du åbner en webbrowser og opretter forbindelse til et nyt websted. Datafort fra din computer til dit netværks router før du opretter forbindelse til andre websteder på internettet.

Registrering af IP-adresser

Når din computer kommunikerer med et websted via en browser, overføres datapakker mellem de to systemers IP-adresser. datapakker sendes løbende frem og tilbage, så hjemmesiden du besøger kan se, hvilke IP-adresser der kontakter webstedet. Efter at have registreret din IP-adresse kan hjemmesiden også se, hvilken internetudbyder du bruger, og endda den generelle placering af, hvor din forbindelsen kommer fra.

Sporing af en IP-sti

Ved hjælp af en kommandolinjeprompt kan du spore ruten til din internetforbindelse til ethvert websted og se, hvor dataene er på vej. Sporvejskommandoen viser dig netværksbanen, som din computer følger, og alle de andre IP-adresser, den møder.