Hvordan virker en FTP-klient?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kørsel af en FTP-klient

Filoverførselsprotokol, ellers kendt som FTP, er standardmetoden til at overføre data mellem computere. Udvekslingen af ​​filer sker over en aktiv netværksforbindelse og kræver, at det ene system har en FTP-server installeret på den, og et system har en FTP-klient installeret på den. Mange websites tilbyder gratis download af FTP-klienter, som kan køre på både Mac og Windows-systemer.

Oprettelse af forbindelse til en FTP-server

Når du kører din FTP-klient for første gang, bliver du bedt om at godkende med den tilsvarende server ved at indtaste et brugernavn og en adgangskode. Dit firma eller kontor skal give dig disse oplysninger, og de fleste FTP-klienter giver dig mulighed for at gemme disse legitimationsoplysninger, så du ikke behøver at indtaste oplysningerne hver gang du vil overføre filer. Klienten vil derefter kontakte FTP-serveren, godkende dine loginoplysninger og åbne en ny session, i hvilken periode du kan begynde at udføre opgaver.

Arbejde med FTP-klienten

Når FTP-klienten er godkendt med server og åbnet en ny session, kan du begynde at udføre funktioner mellem de to systemer. Nogle klienter tilbyder grafikbaseret drift, mens andre kræver, at du skriver kommandoer, men begge slags klienter giver dig mulighed for at uploade og downloade filer fra den tilsluttede server. Derudover kan du ændre serverens mapper og hvordan dataene på serveren er organiseret.