Hvordan virker et hjemmedatamaskinværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvordan virker et hjemmedatamaskinværk?

For mange år siden kunne de fleste familier ikke fatte tanken om at have en computer i hjemmet. Computere var store, klare instrumenter kun set på arbejde. Opfindelsen af ​​pc'en har gjort det meget muligt at have computere i hjemmet. Computere i hjemmet bruges af mange årsager - emailing, skolearbejde, instant messaging, downloading af musik, afspilning af video og andre spil og shopping. På grund af denne efterspørgsel er der et større behov for mere end en computer i hjemmet, hvilket også nødvendiggør behovet for netværksfunktioner til at forbinde alle computere til internettet.

Et hjemmenetværkssystem er et middel til at tillade mere end en computer at kommunikere med hinanden, så de kan dele filer, dokumenter, printere, scannere, servere, en internetforbindelse, tv'er, spil systemer, cd-brændere og stereoanlæg. Disse forskellige netværkstyper kan bruge og have forskellig hardware. Men alle har generelt de samme grundlæggende mekanismer.

Hvis du vil opbygge et hjemmenetværkssystem i dit hjem, kan du vælge enten en kablet eller trådløs forbindelse.

Valg af forbindelse til trådløst hjemmenetværk

Mange foretrækker at have et trådløst netværk forbindelse i deres hjem, fordi det er den nemmeste og billigste metode til netværk computersystemer. Den trådløse metode udnytter radiobølger til netværkscomputere og andre elektroniske enheder, og fordi der ikke er ledninger og kabler, har brugeren meget mere fleksibilitet, især laptopbrugere. Den eneste reelle ulempe ved at have et trådløst netværk er imidlertid, at de kabelforbundne forbindelser har tendens til at være meget hurtigere end trådløse forbindelser. Dette kan dog ikke være tilfældet længere. Trådløse netværk siges også at tilbyde den mindste sikkerhed for brugeren også. Ikke desto mindre kan brugeren erhverve yderligere midler til at beskytte sit hjemmenetværkskonfiguration.

Hvad er der brug for den trådløse hjemmeopsætning?

For en trådløst hjemmeopsætning skal du bruge en trådløs router. Hvis dit hjem er større, kan du også have brug for en repeater eller intervalforlænger til at dække hele dit hjem. Med et trådløst netværk kan printere og andre elektroniske enheder tilsluttes. Hver computer, der er tilsluttet netværket, kræver en trådløs adapter. Nogle enheder har allerede indbygget trådløs kommunikationsevne. De enheder, der ikke kan tilføjes ved at bruge en trådløs Ethernet-brud til at oprette forbindelse.

Oprettelse af en trådløs forbindelse kræver beskyttelse af dit netværk, og der er flere sikkerhedsindstillinger at vælge imellem som WiFi Protected Access (WiFi Protected Access) WPA), WEP-adgangskode (WEP) og Media Access Control (MAC) -adressefiltrering. Disse sikkerhedsmetoder kan også bruges sammen til at beskytte dit netværk, så du kan yde maksimal sikkerhed.

Valg af kablet hjemmenetværkstilslutning

Hvis du vælger at gå med et kablet netværkssystem, er der brug for en Ethernet-forbindelse. Hvis du har et kablet netværk, vil du give brugeren en rigelig mængde sikkerhed, samt evnen til hurtigt at flytte store mængder information. Trådløse netværksforbindelser kan generelt tilbyde hurtigere hastighed end et trådløst netværk. Men med den konstante udvikling inden for teknologi kan nogle trådløse netværkssystemer være lige så hurtige som en kablet forbindelse. Kablede forbindelser er typisk overkommelige og nemme at bruge gå i stå. Nedgangen til at have et kablet netværk er omkostningerne ved at forbinde flere computere via et Ethernet-kabel. Afhængigt af hvor langt fra hinanden hver computer er fra den anden og hvor mange du skal forbinde, kan prisen på Ethernet-kabel blive dyrt. Det er også vigtigt at bemærke, at Ethernet-kablet vil være synligt, og det kan være uklart; For at undgå dette kan du installere Ethernet-kablerne i væggen, hvilket også kan være dyrt. Hvis du har en bærbar computer i dit hjem, og du planlægger at bruge den, kan en trådløs netværksforbindelse være et bedre valg, så brugeren frit kan bevæge sig om hjemmet.

Hvad er nødvendigt for en kablet Hjemmenetværkskonfiguration?

Det udstyr, der generelt kræves for at oprette et kablet netværk, omfatter et Ethernet-kabel og en telefonlinje eller et koaksialkabel, som er den samme type kabel, der bruges til at levere kabelservice.
Hvis brugeren forbinder kun to computere, det eneste udstyr, der skal bruges, er et NIC-kort eller et netværkskort, der er installeret på begge computere og et Ethernet-kabel for at forbinde dem sammen.

Hvis du ønsker at netværk mere end en computer og andre elektroniske enheder, skal du bruge en Ethernet-router og et kabel til at forbinde computeren og andre mekanismer til routeren. Efter installation af alt skal computeren konfigureres, så de kan kommunikere med hinanden. Nogle computere leveres med netværkskort, der allerede er installeret. I dette tilfælde vil brugeren kun skulle købe routersystemet, som skulle komme komplet med kabelforbindelser, og derefter konfigurere computere.