Kan data-faxmodemer forbinde dig til internettet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Datafaxmodemer Moduler data for at oprette forbindelse til andre computere

Data / faxmodemer er designet til at acceptere data fra computeren og modulere dataene i lyd. Data / Fax modemer adskiller sig fra simple modemer, idet de kan modulere data i to forskellige formater: formatet modtaget ved faxmaskiner (ofte ved 9.600 bits pr. Sekund) og de generelt højere hastigheder (op til 57.600 - eller 56K-bits pr. sekund) understøttet af telefondataoverførsler.

Data / faxmodemer kan forbinde til servere

Når et data / faxmodem ringer et telefonnummer, bestemmes datatypen af ​​softwaren, der sender dataene over telefonen linjer. Når et modem svarer i den anden ende af forbindelsen, identificerer data / faxmodemet sig selv og hvilken protokol den vil bruge til at sende dataene; denne proces er almindeligvis kendt som et 'håndtryk'. Dette håndtryk fortæller modtagermodemet, om den opkaldende computer forsøger at sende en fax eller tilslutte til en datatjeneste som f.eks. Internettet.

Data / faxmodemet opretholder en forbindelse

Når håndtrykket er afsluttet, modemet begynder at udveksle information med den kaldte computer. Når et data / faxmodem sender en fax, sender den software, der kører kommunikationen, simpelthen en kommando til modemet for at afbryde forbindelsen, efter at den sidste side er blevet sendt. Hvis modemet er forbundet med en datatjeneste som internettet, vil modemet imidlertid fortsætte med at udveksle data med serveren, indtil enten den fysiske forbindelse er brudt (som f.eks. Ved en telefonafbrydelse) eller indtil brugeren sender en kommando ( normalt via software) til modemet for at afbryde forbindelsen.