Om Computer Netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Et computernetværk kan bruge forskellige tilslutningsmetoder til at oprette forbindelse til de enkelte computere. Disse forbindelsestyper kan opdeles mellem hardwired og trådløse forbindelser. Et computernetværk kan bruge hardwired tilslutningsmetoder, såsom Ethernet, power line, fiberoptisk, USB eller telefonledningskabler. Omvendt kan computere også forbindes via trådløs teknologi. Sådanne trådløse muligheder omfatter infrarøde (IR), 802.11 / g / b frekvenser, radiobølger eller en forbindelse til en mobil cellulær enhed. Ethernet og trådløst 802.11g / b er de mere populære former for hardwired og trådløse computernetværkforbindelser.

Betydning

Computernetværk gør det muligt for et bestemt antal computere at kommunikere med hinanden og dele fælles ressourcer. I stedet for at få hver computer tilsluttet til sin egen individuelle internetforbindelse og printer, tillader et computernetværk alle computere at dele en internetforbindelse og enkelt sæt computerhardware (fx printer, fax, scanner). Dette bevarer plads og penge, og fungerer godt i kontor- eller skolemiljøer, hvor mange computere opererer samtidigt. Computernetværk tillader også computere at dele data og filer, hvilket kan være nyttigt, når brugerne arbejder på samarbejdsprojekter.

Historie

En af de første computernetværksprototyper blev brugt i 1940, da forsker George Stibitz kommunikerede via et hardwired netværk forbindelse mellem to af sine computere. Ideen om at forbinde computere til kommunikationsformål blev udvidet i de følgende årtier. Forskere ved Stibitzs alma mater, Dartmouth College og Massachusetts Institute of Technology oprettet store computernetværk i 1964 ved hjælp af analoge telefonkabler. Siden da har computernetværk fået mere betydning og er allestedsnærværende i det moderne teknologilandskab. De fleste kontorer bruger en form for computernetværk, og mange universiteter og gymnasier i Nordamerika og Europa tilbyder campuswide trådløst internetnetværk til deres elever.

Funktioner

Et computernetværk deler bestemte egenskaber, uanset hvilken forbindelsesmetode der vælges Hver enkelt computer på netværket har et netværkskort, der gør det muligt at oprette forbindelse til det valgte computernetværk. Netværkskortet kommunikerer derefter via et kabel eller en trådløs forbindelse til et nav, som sender datapakker til en netværksrouter. mellemrummet for de enkelte computere og serveren. Serveren organiserer al kommunikation og data mellem de enkelte computere på netværket. Denne server kan enten være lokal eller offentlig, hvilket gør det muligt for serveren at kommunikere med andre netværk (f.eks. Internettet).

Størrelse

Computernetværksfunktioner kan opdeles i tre hovedtyper af computernetværk: lokale netværk LAN), WAN (WAN) og trådløse netværk (WLAN).
Et LAN-computernetværk forbinder lokale computere i lukkede omgivelser, som f.eks. et kontor-, hjemme- eller skolecomputerlaboratorium. Forbindelsesformen involverer normalt en hardwired løsning, såsom et Ethernet-kabel. Et LAN er normalt konfigureret til at dele en printer og server samt dele filer.
En WAN omfatter store og udbredte computerforbindelser, som normalt er uhindret af kabler eller geografiske begrænsninger. En fælles form for et WAN-netværk er trådløse internetforbindelser, herunder kommunale trådløse projekter og campuswide trådløst internet.
Et WLAN svarer normalt til et WAN, men er strengt trådløst, mens en WAN undertiden stadig kan bruge kabler. Et WLAN bruger reserverede internetfrekvenser, især 802.11 trådløse spektrum, til at sende trådløse datasignaler mellem computere på netværket. Et computernetværk, en række computere forbundet via enten en hardwired eller trådløs forbindelse, gør det muligt for computere at dele ressourcer og data. Et computernetværk kan øge produktiviteten og lade computere dele almindelig hardware og software (f.eks. En printer eller en internetforbindelse) uden at kræve separate installationer for hver computer.