Om Ethernet Networks

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Ethernet-netværk er beregnet til at øge produktiviteten og maksimere ressourceudnyttelsen. For eksempel, i stedet for at have en printer til hver computer på et kontor, gør Ethernet-tilslutning det muligt for flere computere at bruge en enkelt printer, hvilket resulterer i lavere hardwareomkostninger samt besparelser i rum og elektricitet til virksomheden. På samme måde har i stedet for en internetforbindelse til hver computer en Ethernet-forbindelse tillader flere computere at dele en enkelt forbindelse.

Typer

Den mest grundlæggende type Ethernet-forbindelse er en kablet forbindelse. Et Ethernet-kabel er tilsluttet Ethernet-tilslutningskortet, der kommer standard på mange stationære computere eller bærbare computere. Hvis en computer eller laptop ikke har et sådant kort, kan et standard 10/100 Ethernet-kort købes relativt billigt og nemt installeres i en af ​​åbningerne på bundkortet. Den anden ende af Ethernet-kablet er så tilsluttet til en anden computer eller til en routing hub, hvis mere end en computer er tilsluttet. Alle involverede computere kører normalt en installationssoftware (Windows XP og senere har denne software allerede indlæst på harddisken), som etablerer protokollen til computer til computer kommunikation. Tilsluttede computere kan derefter bruge hinandens fælles dokumenter og kan bruge en printer, fax eller scanner tilsluttet netværket.

Identifikation

Et andet middel til at forbinde et Ethernet-netværk er via radiosignalbaserede trådløse enheder. en tommelfingerregel har de fleste bærbare computere trådløs forbindelse indbygget gennem deres hardware, mens stationære computere normalt ikke gør det. De computere, der ikke har et trådløst kort, kan opgraderes med interne eller eksterne adaptere. Trådløs forbindelse virker på samme måde som kabler Ethernet-forbindelser med den bemærkede mangel på ledninger. Den eneste begrænsning er afstanden en computer kan være fra den centrale hub eller andre computere, hvilket påvirker signalstyrken og dermed forbindelsen.

Overvejelser

Både kablet og trådløs forbindelse har deres ulemper og fordele. Kablet netværk er begrænset i deres fysiske placering ved hjælp af kabelens størrelse samt mængden af ​​computere og komponenter, der kan sluttes til det kablede netværk . Kablet netværk har imidlertid overlegen pålidelighed og er umulige at oprette forbindelse til, hvis netværket ikke er forbundet til internettet eller udenfor.
Trådløse Ethernet-forbindelser er mere fleksible og kan tillade en næsten ubegrænset mængde computere at oprette forbindelse til netværket og manglen på kabler sparer plads og tillader mobilitet. På den anden side er usikrede netværk meget sårbare, og kryptering med lavt niveau (Wireless Equivalent Privacy eller 'WEP') er ret nemt at overvinde. En stærkere kryptering skal vælges, og ikke-standardiserede adgangskoder skal vælges for at sikre kabletækvivalent privatliv og sikkerhed.

Teorier / Spekulationer

I stigende grad er husholdninger og virksomheder af alle slags afhængige af lokale netværk for at drive forretning, surfe på internettet og udføre rutinefunktioner. Da trådløs kryptering bliver stadig mere sikker, kan der være mindre afhængighed af kabelbaserede netværksforbindelser. Kabelbaserede forbindelser giver dog for tiden den størst pålidelighed og sikkerhed for mange slags netværk og bruges mere udbredt end trådløse netværk, især når følsomt materiale eller information håndteres. Der er flere måder at forbinde separate computere via en ikke-internetbaseret forbindelse for at dele oplysninger, filer og andre evner. Dette kaldes almindeligvis som en Ethernet-forbindelse. Ethernet-forbindelser bruges primært i kontorindstillinger, hvor arbejdstagernes computere er forbundet til en hovedserver, men hjemme netværksløsninger og konfigurationer med Ethernet bliver populære.