Om Laptop Trådløs internetadgang

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Ideen om trådløst netværk er ikke nyt. Da Guglielmo Marconi og andre gjorde deres arbejde i slutningen af ​​1800-tallet, blev der født trådløst, og vi kaldte det radio. Radio selv kan både sende og modtage signaler, men som det voksede blev det generelt en modtager i hjem verden over. Ud over underholdning og militære anvendelser forblev trådløse forbrugere engang for langt forbi slutningen af ​​det 20. århundrede. Det begyndte ikke at tage afsted før midt i det første årti af det 21. århundrede. Det øger dets tilgængelighed næsten hver dag.

Funktion

Væsentligst, hvordan det virker, er stadig ledet. En kabelforbundet internetforbindelse skal stadig komme ind i et hus, en restaurant eller en forretning. Dette kan ske via det samme kabel, der bærer tv-signaler eller over telefonlinjer. I begge tilfælde er det stadig tråd. Modemet, der accepterer dette kabel, er så forbundet til trådløs router. Dette er en boks, der tager signalerne fra kablet og sender dem derefter via radiobølger.

Typer

Trådløs internetadgang betyder, at enhver computer i et hus eller en virksomhed kan tilsluttes internettet uden behov for kabler overalt. Men bare ved at bruge den er der meget begrænset. Hvor ideen virkelig virker, er med bærbare computere, især ude af huset. kan være lige så tæt på bagsiden som i en kaffebar eller i nogle tilfælde downtownområder.

Funktioner

Bærbare computere er designet til at være bærbare. Så da trådløse netværk først blev tilgængelige, havde bærbare computere PCMCIA-slots i deres sider, så brugerne kunne købe trådløse pc-kort. Disse fungerer stadig godt, men de holder sig ude af computeren og kan være skrøbelige. Den ideelle løsning var at opbygge det trådløse kort inde i bærbarheden. kort måtte blive lettere. I juli 1999, Steve Jobs, medstifter og administrerende direktør for Apple Computer, hentede en iBook på Macworld-konventet og demonstrerede det første trådløse kort på forbrugerniveau, Airport. Dette hjalp med til at popularisere trådløst internet til masserne.

Geografi

Restauranter og andre virksomheder reklamerer ofte for tilgængeligheden af ​​gratis trådløs internetadgang, fordi de trækker kunder. Trådløs tilgængelighed er blevet stillet til rådighed i byområderne. Nogle af disse opkræver forbrugere direkte til brug; andre er betalt af kommuner.

Betydning

Hvad dette betyder for den bærbare bruger er endelig helt mobil. Laptops kan gå overalt og bruge trådløse netværk. Det betyder, at du kan tage hele dit kontor eller dine universitetsstudier overalt, hvor du vil hen. Bærbare computere var altid en god ide, fra det øjeblik computerforsker Alan Kay skrev et papir om dem i 1968. Det var længe før teknologien eksisterede for at producere dem, men ideen var der. Men indtil fremkomsten af ​​trådløse netværk var bærbare computere ikke meget mobile end deres desk-bound modparter. De måtte stadig være jacked i et netværk for at kommunikere med andre. Heldigvis er tiderne ændret.