Om emoticons

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Der er mange typer emoticons. Nogle af de mest populære humørikoner bruges til at skildre smiley ansigter eller frowning ansigter. Det klassiske smilende ansigt ser sådan ud: :). Det klassiske frowning-ansigt ser ud som dette: :( Der er også forskellige variationer på det klassiske smiley eller frowning-ansigt. Du kan tilføje en næse til tegnene, og de ser noget sådan ud: :-) eller :-(. Der er også mere udførlige stilemikroner, som: D for et bredt grin eller grin. XD viser også et grin eller grin.

Fordele

Der er mange fordele ved at bruge humørikoner. De kan formidle følelser, der ellers er umulige at portrættere gennem det skrevne ord.For eksempel, hvis du laver en vittighed, der kan komme på tværs af alvor, hvis du læser forkert, kan tilføjelsen af ​​et humørikon lette situationen. Hvis du laver en vittighed og kalder din ven en dårlig ven, så simpel tilføjelse af et smilende eller grinende ansigt i slutningen af ​​din sætning kan i høj grad ændre stemningen af ​​det du sagde.

Historie

Humørikoner har en ret lang historie - de begyndte ikke lige med internettet. langt tilbage som april 1857, brugen af ​​nummer 73 i Morse kode for at illustrere 'lo ve og kys 'blev dokumenteret af The National Telegraphic Review og Operator Guide. Men senere blev nummer 73 ændret til at betyde den mere formelle 'Best regards'. 'Kærlighed og kys' blev ændret til nummer 88. Så selv om de fleste mennesker forbinder emoticons med at komme frem i 1990'erne med resten af ​​internettet, har de faktisk eksisteret i over 150 år!

Overvejelser

Det er også vigtigt at overveje, hvem du skriver til, når du bruger emoticons. Jo mere uddybende du får med at bruge humørikoner, jo mere vil du sandsynligvis forvirre, hvem du skriver til. Selv om næsten alle forstår smileys ansigter, når du kommer ind i et mere kompliceret område, vil du sandsynligvis forvirre andre. For eksempel er ikke alle opmærksomme på at = O er et humørikon, der bruges til at udtrykke chok eller overraskelse. Et andet ret forvirrende og mindre kendt emoticon er: $som bruges til at betegne forvirring eller tristhed. Sørg for at være forsigtig, når du skriver ud humørikoner, fordi du ikke vil have den person, du kommunikerer med for at misforstå dig eller tror, ​​at du lige har lavet en typografisk fejl.

Expert Insight

Det er vigtigt at huske at kun bruge humørikoner til passende personer. Hvis du skriver en vigtig email til en professor fra dit kollegium eller til en chef på arbejdspladsen, er det nok ikke den bedste idé at bruge humørikoner. Emoticons ses generelt som cutesy og lackadaisical og er ikke rigtig egnede til professionelle miljøer. Emoticons bruges bedst til romantiske partnere, venner eller familiemedlemmer. Emoticons er en kombination af tastatur symboler, der bruges til at bringe over en følelse eller følelse gennem skriftlig kontakt over internettet. Emoticons bruges via e-mails, chats, sms'er, opslagstavler og mange andre måder, som folk kan kommunikere.