Om internetudbydere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Internettet blev født i begyndelsen af ​​1960'erne. Det amerikanske forsvarsministeriums Advanced Research Projects Agency (ARPA) dannede ARPAnet i 1966. I første omgang omfattede netværket en række noder ved store universiteter som University of California i Los Angeles og Stanford. I 1989 blev Tim Berners -Lee var den første til at foreslå World Wide Web. Han skrev den første webserver og et program, der fungerede som både en webbrowser og en redaktør. Selv om mange mennesker i dag bruger vilkårene Internet og World Wide Web ombytteligt, er de Internet er et globalt netværk af computere. World Wide Web bruger hypertextoverførselsprotokol (HTTP) som metode til at dele information på tværs af internettet. Andre metoder omfatter simpel mailoverførselsprotokol (SMTP), filoverførselsprotokol (FTP) og Internet relay chat (IRC). Blandt de første internetudbydere var CompuServe og PSINet.

Typer

Der er fire grundlæggende typer på internet-tjeneste. Disse er dial-up-integrerede digitale netværk ISD N), digital abonnentlinje (DSL) og kabel. Dial-up-tjenesten er den langsomste, og det er begrænset til downloadhastigheder på 56 kilobits per sekund (Kbps). ISDN tilbyder hastigheder på op til 64 Kbps. DSL er den næst hurtigste tjeneste. Det udnytter ubrugte frekvenser over almindelige telefonlinjer. Det laveste DSL-niveau ved visse internetudbydere kan være så lavt som 128 Kbps. Højere niveauer kan give hastigheder på op til 6 megabit per sekund (Mbps). Kabel internet service kan understøtte hastigheder på op til 30 Mbps.

Overvejelser

I modsætning til opkaldsforbindelser er DSL og kabelforbindelser åben hele tiden. Dette giver din computer mere sårbar over for angreb fra vira og hackere. Dette gør det meget vigtigere at holde virusprogrammer på din computer til enhver tid. Hvis du bruger gratis anti-virus software, overveje at bruge en gratis online scanner som Kaspersky eller Norton Antivirus. Husk også, at tilslutningen af ​​en ældre computer med en langsom processor og meget ringe hukommelse til en hurtig internetforbindelse ikke resulterer i hurtigere surfing eller downloading.

Fordele

DSL-priserne har for nylig dumpet. Typisk kan du få en DSL-forbindelse til samme pris eller mindre end dial-up. Det giver ingen mening at begrænse sig til langsommere hastigheder. Du kan også foretage telefonopkald og surfe på internettet på DSL samtidig, mens du ved opkaldsforbindelse skal afbryde forbindelsen til at foretage eller acceptere et opkald. Hvis du jævnligt downloader eller uploader store filer, ser meget streaming video eller bruger lange perioder på internettet, kan DSL ikke være hurtig nok til dig. I så fald vil en kabel-internetforbindelse absolut være værd at prisen.

Funktioner

Nogle udbydere som NetZero tilbyder gratis opkalds service gratis. AT u0026 T tilbyder både opkalds- og DSL-service. Deres grundlæggende DSL-servicefunktioner springer op til 768 Kbps. Earthlink er en anden populær udbyder, der tilbyder både dial-up og DSL. Earthlink s DSL-hastigheder begynder med 1,5 Mbps. Du kan også få e-mail-service fra en enkelt udbyder. Comcast og Time Warner er de mest almindelige kabel-internetudbydere. Typisk udbyder udbydere så mange som ti e-mailadresser med en internetpakke . Du skal kontakte den valgte tjenesteudbyder for at se, om virksomheden tilbyder service i dit område, før du tilmelder dig. Internetudbyder er et akronym for internetudbyderen. Du skal have en internetudbyder for at oprette forbindelse til internettet. Når du vælger en internetudbyder, skal du overveje, hvad dine behov er, og hvilken type udstyr du har. Dit budget er også vigtigt, da der normalt er et månedligt gebyr for internet service.