Om netværk computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Type

De fleste hjem og kontorer bruger et lokalt lokalnetværk (LAN) til deres netværksbehov. Mange virksomheder bruger også et intranet, et privat netværk, der bruger TCP / IP-protokoller til sikkert at sende information gennem virksomheden. Internettet er et globalt, offentligt bredbåndsnetværk, der også ofte bruges til private formål.

Fakta For at oprette et lille hjem eller kontor netværk skal du have en router og et adgangspunkt for hver computer på netværket. Dette er sandt, uanset om netværket er ledningsnet eller trådløst. For et kablet netværk skal du også bruge et langt Ethernet-kabel, samt kabler for at forbinde routeren til modemet eller computeren. Trådløse standarder inkluderer trådløse B, G og N. Trådløs G er ca. 5 gange hurtigere end Wireless B, og Wireless N er ca. 12 gange hurtigere end Wireless G.

Fordele

Med et hjemmenetværk er der ingen skal downloades filer separat til hver enkelt computer. I stedet kan du få adgang til filer eksternt på hver tilsluttet computer. Printer- og internetdeling eliminerer nødvendigheden af ​​flere, overflødige printere og højhastighedsforbindelser. Det er også muligt at spille spil med andre brugere på tværs af et LAN. Hver spiller sidder på sin egen separate computer konsol, hvilket eliminerer behovet for at skifte.
Kablede netværk har gavn for større sikkerhed. Trådløse netværk giver større brugervenlighed. Trådløs N-netværksteknologi er bagudkompatibel med både trådløse G- og B-standarder.

Risikofaktorer

Med et trådløst netværk risikerer du, at transmissioner hentes af andre. Uautoriserede brugere kan også logge ind på dit netværk, hvis du bruger din router standard brugernavn og adgangskode. Hvis du har printer og fildeling aktiveret, kan det medføre, at ondsindede eller uforsigtige brugere forårsager skade på computerens filer.

Historien om

Det amerikanske forsvarsministeriums Advanced Research Projects Agency (ARPA) begyndte først at udvikle internettet i 1960'erne. I 1966 blev ARPAnet født. Noder blev installeret ved UCLA, Stanford Research Institute, UC Santa Barbara og University of Utah.
I 1977 udviklede Datapoint Corporation ARC-systemet (Attached Computer Resource). Dubbelt ARCnet var dets første kommercielle installation på Chase Manhattan Bank i New York. Robert Metcalf udviklede ethernetprotokollen på Xerox i 1979. Forsvarsministeriet etablerede i 1982 Transmission Control Protocol og Internet Protocol (TCP / IP) Version 4 som standard. Et computernetværk er en gruppe computere, der er tilsluttet trådløst eller via kabler. Et netværk kan bestå af to computere i et hjem eller kontor eller et næsten ubegrænset antal computere på tværs af planeten. Der kræves speciel hardware og software til forbindelse til et computernetværk.