Om routere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Et kig på en enkel SOHO (Small Office / Home Office) -router vil mere eller mindre hjælpe laybrugeren med at forstå, hvordan denne teknologi fungerer i et virkeligt scenario. En typisk router har fem RJ-45-stik i bagsiden - den ene er tilsluttet modemet (normalt kabel eller DSL), og den anden tilsluttes til andre noder (pc'er eller printere) på netværket. Hvis routeren har trådløs kapacitet, kan brugere med trådløse computere (næsten alle moderne computere) forbinde uden at være fysisk bundet til routeren.

Fordele

Routere, der bruges i en kommerciel verden, giver mange fordele. Ikke alene ved at understøtte netværk, håndterer de også alle data, der kører rundt på internettet, og styrer trafikken på (såvel som ind og ud) virksomhedens netværk. Rutere kan også omdirigere datatrafik i tilfælde af en fejl eller flaskehals i World Wide Web.

Fakta Routere (SOHO routere kaldes nogle gange en gateway eller en residential gateway) normalt kombineret med et DSL- eller kabelmodem. De har indbyggede firewalls for at give brugerne ekstra beskyttelseslag mod hackere. Rutere kan også konfigureres til at begrænse både typen og mængden af ​​datatrafik ind og ud, hvilke applikationer der kan bruges til at få adgang til data, og hvilke brugere der har tilladelse til hvilke privilegier.

Funktion

En typisk router bruges til at forbinde et LAN (lokalnetværk) til internettet. Det kan indstilles til at distribuere IP-numre (også kendt som dynamiske IP-adresser) eller for at tillade hver pc at blive konfigureret til at bruge en forudbestemt IP-adresse ( også kendt som statisk IP-adresse). Routere har også evnen til at gemme telefonnummeret, brugernavnet og adgangskoden kræves til DSL (Digital Subscriber Line).

Risikofaktorer

En risikofaktor, som SOHO-brugere står over for, er truslen mod ubudne. Mens de fleste routere indeholder forskellige grader af sikkerhedsfunktioner, er det trist, at mange brugere har en tendens til at installere routerne med deres standardindstillinger uberørt. Derfor vil den typiske logon til konfiguration af routeren (Brugernavn: admin, Password: admin) tillade lidt tech-savvy brugere at hakke i dit netværk. Desuden, hvis der ikke er nogen trådløs adgangskode, kan enhver med en bærbar computer, der forekommer inden for dit netværk, udgøre en trussel mod hacking. En router er en netværksenhed, der tillader overførsel af data mellem computere. I slutbrugerverdenen er routere hardwarestykket, der muliggør tilslutning af to eller flere computere. Dette gør det muligt for flere computere at dele fælles ressourcer - nemlig printere og internetforbindelse. Routere kan være så enkle som den enhed, der leveres af din internetudbyder (Internet Service Provider), eller de ekstremt komplekse switche, der holder World Wide Web kørende problemfrit og effektivt.