Om trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Trådløst netværk, som navnet antyder, er en form for netværk, der eliminerer brugen af ​​ledninger eller Ethernet-kabler for at forbinde computere, printere og spillekonsoller med hinanden. Radiobølger og mikrobølger, der anvendes i trådløse netværk, gør det muligt at kommunikere mellem disse ressourcer eliminerer brugen af ​​fiberoptisk kabling, der almindeligvis anvendes i kablet netværk.

Funktioner

IEEE 802.11-standarden er, hvad et trådløst netværk bruger. Der er flere stationer, der kommunikerer med hinanden ved hjælp af en udsendelse på 2,45 GHz eller 5 GHz. Der er computere, såsom bærbare computere, der leveres med et indbygget trådløst kort. Ældre modeller af computere, printere og spillekonsoller kan have brug for et trådløst kort installeret først gennem deres hub eller slots for at kunne arbejde i et trådløst netværk. Man ville forbinde den trådløse router, som er adgangspunktet (AP), med et Ethernet-kabel til DSL- eller bredbåndsrouteren og derefter konfigureret med de nødvendige legitimationsoplysninger, som f.eks. Netværksnavn og adgangskode. Hver ressource vil så kommunikere til den trådløse router, som den automatisk finder. Hvis den trådløse router har brug for godkendelse til forbindelse, vil den autoriserede ressource komme igennem med brugeren indtastning af adgangskoden til godkendelse.

Typer

Der findes to typer trådløst netværk: BSS (grundlæggende service sæt), også kendt som infrastruktur BSS og IBSS (uafhængig basisservice). I BSS eller infrastrukturtilstand er der en hovedstation, også kendt som adgangspunktet (AP), hvor andre stationer forbinder det. Al kommunikation går gennem AP. Med IBSS er der ikke behov for en AP eller en hovedstation, så alle stationer kan kommunikere direkte og uafhængigt. IBSS er almindeligt kendt som ad hoc-netværk, hvilket betyder, at det kommunikerer ved hjælp af peer-to-peer-netværk.

Overvejelser

Før trådløst netværk kan fungere, skal der være en klar forståelse af behov og krav. Der bør tages omhyggeligt hensyn til at gøre systemet mere sikkert. For eksempel er det lettere for hackere at hakke i et trådløst netværk i modsætning til et kablet netværk, fordi nogle brugere ville opsætte deres uden at aktivere sikkerheds- og krypteringsfunktionerne. I de fleste tilfælde har mange basestationer WEP (wired equivalent privacy) slukket som standard, hvilket giver netværket sårbare over for angreb. For at sikre, at netværket er sikkert, skal man overveje at bruge WEP og WPA (WiFi-beskyttet adgang). Omkostninger bør også være en anden faktor at overveje. For hjemmebaserede computere eller mindre virksomheder ville det være billigere at oprette et trådløst netværk i forhold til større virksomheder, ikke kun i forhold til antallet af bruger- og systemforbindelser, men hvordan trådløst ville arbejde i et større eller bredere område. Større virksomheder kombinerer brugs- eller kablet og trådløst netværk. Brug af hotspots og brugere, der bruger VPN (virtuelle private netværk), kan medvirke til at reducere risiciene og give brugerne adgang til netværket, næsten fra hvor som helst.

Fordele

Trådløst netværk gør det lettere for brugerne at oprette forbindelse uden besværet med at forsøge at oprette forbindelse via Ethernet-kabler. Man kan være flere hundrede meter væk fra adgangspunktet og stadig være i stand til at oprette forbindelse ved hjælp af trådløse forbindelser. Ved kablet netværk skal man bekymre sig om, hvordan man opretter forbindelse til netværket, når man flytter fra et rum til det andet. Brug af trådløst netværk gør det muligt for en bruger at være mobil inden for signalets rækkevidde uden at skulle bekymre sig om kabler, der ikke når portene. Computere, printere, mobiltelefoner og spillekonsoller er almindelige eksempler på gadgets og udstyr, der udnytter trådløst netværk. Trådløst netværk giver fleksibilitet og mobilitet. Det tilbyder avanceret netværksteknologi til databehandling og kommunikation, der giver timers underholdning og produktivitet for både enkeltpersoner og virksomheder. Det er en problemfri måde at opnå netværkstilslutninger på, hvilket sparer meget tid og kræfter.