Sådan genopretter du et Cisco Router Password

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vedhæft en standardterminal til routerens konsolport. Skift indstillingerne, så terminalen bruger 2 stopbits og 8 bits data, og baudhastigheden er 9.600 bits pr. Sekund.

2.

Tryk samtidigt på 'Control' og 'End 'knapper på terminalen for at få routeren til at stoppe, hvad den er i øjeblikket, og hente først ROM-prompten.

3.

Indtast koden (hvilken vil varierer mellem de forskellige versioner af Cisco routere) for at gøre routeren startet sin Flash ROM næste gang den bliver drejet. Tjek din Cisco router manual for at finde den specifikke kode, din router bruger.

4.

Sluk routeren og derefter tilbage, så den starter sin Flash ROM. Ignorer de standard genstartede spørgsmål, der vises, og indtast derefter ordet 'aktiver' for at få adgang til administratormenuen.

5.

Ved næste prompt skal du skrive ' config 'for at hente routerens konfigurationsfiler og derefter adgang til adgangskodefilen.

6.

Skriv ned adgangskoden, og genstart derefter routeren igen.

p>

Tips og advarsler

  • Flash ROM-koden er normalt en streng bogstaver og tal med et skråstreg, som f.eks. 'o / r0x42.'
  • Nogle af de nyere Cisco-routere krypterer deres adgangskoder i konfigurationsfilerne, så de ikke kan ses. Hvis det er tilfældet, kan du simpelthen gå ind i konfigurationsmodus efter at trække konfigurationsfilerne op og manuelt ændre adgangskoden til noget, du vil huske.
  • At glemme et kodeord er altid ret smerte, især når det er for noget så vigtigt som en Cisco-router, der styrer internettet og filoverførende trafik på din organisations lokale netværk. De fleste adgangskoder til disse routere er en lang række tilfældige tal, bogstaver og endda andre tegn, som er næsten umulige at huske uden at skrive det ned. Hvis du har glemt eller mistet dit kodeord til routeren, kan du gendanne det ved at få adgang til routeren fra en separat terminal og gå ind i konfigurationsfilerne, hvor adgangskoden er gemt.