Sådan opbygger du en netværksserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, hvor meget lagerplads din server skal bruge, baseret på hvor mange brugere der er på netværket og den gennemsnitlige filstørrelse, de skal beskæftige sig med. Vælg en større størrelse, såsom 500 gigabyte eller større, hvis du har mange brugere og mellemstore til store filer; eller gå med en mindre harddisk, der kun har 200 gigabyte plads eller mindre, hvis kun få personer vil få adgang til det. Sammenlign priserne på de forskellige typer harddisk mellem online og lokale detailhandlere som Tiger Direct og New Egg. (Følg linkene i Ressourcer.)

2.

Vælg et bundkort til din server, der passer korrekt til den sag, du har i tankerne, og vil også kunne håndtere mængden af RAM du har til hensigt at installere. Vælg et bundkort, der er lidt mere avanceret end du lige har brug for, bare hvis du skal opgradere de øvrige komponenter på din server på et senere tidspunkt.

3.

Køb så meget RAM til din server som du har råd til, da det er rygraden i systemet, der bestemmer hastigheden, hvormed der kan hentes filer.

4.

Køb den anden fysiske komponenter, du skal bruge til serveren, f.eks. processor, case, monitor, cd-drev, køleventilator, tastatur og mus.

5.

Vælg et operativsystem, der vil fungere godt sammen med de øvrige operativsystemer på netværket. Vælg et system som Windows XP Professional-version, hvis de andre computere bruger versioner af Windows XP eller i stedet bruger Windows 2000 Server Edition, hvis de bruger ældre operativsystemer.

6.

Skru fast monteringsskruerne i serverhuset, der fulgte med bundkortet. Vedhæft bundkortet med de resterende mindre skruer.

7.

Følg bundkortets brugsanvisning for at tilslutte strømforsyningerne og andre kabler til de korrekte slidser.

8.

Monter processoren på processorens slot på bundkortet.

9.

Slut harddisken til strømforsyningen, og klik derefter på RAM i RAM-slidserne.

10.

Luk sagen og indsæt skruerne i slidserne på siden. Tilslut de resterende komponenter, f.eks. Skærmen, tastaturet og musen.

11.

Indsæt installationsdiskets installationsskive, og følg instruktionerne på skærmen for at afslutte installationen og afslutte bygningen din server.

Tips og advarsler

  • Lad være med at få et avanceret grafik eller lydkort til systemet, da serveren aldrig skal bruges direkte til at køre programmer, der skal bruge disse typer ekstra komponenter. Når du samler computerdele, skal du altid bruge en antistatisk håndledsrem eller computerreparationsværktøjer, der er blevet behandlet med anti-statiske materialer. Download og installer anti-virus og spyware -blocking-software samt et spamfiltreringsprogram til beskyttelse af dit netværk.
  • Ikke alle bundkort understøtter alle typer RAM og alle mærker af processorer. Kontroller specifikationerne på bundkortet, inden du køber det, så du ved, at det er kompatibelt med alle dine andre komponenter. Du må ikke røre ved computerens indvendige side, hvis strømmen er tændt, eller systemet er lige tilsluttet.
  • En netværksserver er en computer, der er specielt bygget til at filtrere internettrafik ind i og ud af dit lokale netværk og for at hjælpe med at bære byrden af ​​ressourcedeling mellem flere computerterminaler. Mens mange små hjemmenetværk, der består af kun to eller tre computere, ikke har brug for en dedikeret server, vil fordelene ved at tilføje en server blive større, da flere computere tilføjes. Installation af en server vil øge sikkerheden for dit netværk og gøre overførslen af ​​filer meget hurtigere. Du kan nemt opbygge din egen server ved at bestille dele online eller købe dem fra en computer butik og derefter samle dem hjemme.