Sådan oprettes sikre adgangskoder Del 3: Vores sekundære adgangskode

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find en sætning, du kan lide og kan nemt huske. For at oprette vores sikre adgangskoder bruger vi en sætning i stedet for et ord. Ord findes let ved hjælp af ordboksangreb. For alle vores adgangskoder vil vi genbruge den samme sætning, men bare gøre tingene lidt anderledes. * For denne artikel og alle artikler i serien bruger jeg 'jorden var en formløs ugyldig' som min sætning. Til din fordel kan du finde din egen sætning frem for at bruge denne.

2.

Vælg 8 bogstaver fra din sætning. Du kan ønske at vælge de første 2 bogstaver fra hvert ord eller måske 4 fra det første ord og 4 fra det sidste. Metoden du bruger er ikke så vigtig som at sikre dig, at du kan huske dem, og de ville forekomme tilfældige for alle, der kunne se. I vores eksempel vil vi bruge 'eawafovo'.

3.

Nu skal vi erstatte nogle bogstaver for tal, det være sig ved visuelle ligheder som o = 0, B = 8 , E = 3, L = 7, s = 5, z = 2, g = 9, .... OR (mere foretrukket) for at gøre det numerisk som beskrevet i del 1 (a = 1, b = 2, c = 3, ...). Vores mål er at erstatte mindst 3 bogstaver med tal. For vores eksempel har jeg valgt at erstatte e, AN a og begge 'o' s. Dette var for at få det til at sikre, at vi brugte en mere robust kombination. Min metode frembragt '3aw1f0v0' ... læg mærke til et bogstav for hvert ord blev erstattet ... det gør det lettere for mig at huske, hvad jeg gjorde! Jeg foreslår at du tænker på metoder til at hjælpe dig med at huske dine adgangskoder også.

4.

I betragtning af at du ikke begrænser dig til KUN de substituerede tal, du kan udnytte 36 potentielle tegn (26 bogstaver + 10 numre = 36) pr. Hver position (8 positioner i vores 8 tegn kodeord) .... Hvad det betyder for dig er, at et brutalt kraftangreb på din adgangskode ville skulle knække 1 sekvens ud af en mulig 2.821.109.907.456 kombinationer! Puha !!! Det ville være en del arbejde!

Tips og advarsler

  • Læs resten af ​​serien. Deres links er i 'Referencer' område lige under.
  • Dette er kun del 3 i en forhåbentlig 4-delt serie om at skabe mere sikre adgangskoder. Du må ikke oprette en million adgangskoder, du ikke kan huske. Opret i stedet 3 eller 4 adgangskoder, du kan bruge igen og igen. Så i stedet for at ofre sikkerhed ved at holde adgangskoder nedskrevet, kan du i stedet skrive ned sidens navne og genbruge de samme sikre adgangskoder. Denne udgave vil fokusere på at skabe vores næstsikkereste adgangskode til brug ved online banking, børsmægling eller andre pengeforhold, der ikke accepterer vores mest sikre kodeord.