Hvordan at være lidt mere anonym, når du surfer på internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Efter at have fundet en offentlig wi-fi-plads på et bibliotek, en kaffebar eller en offentlig park, skal du ændre MAC-adressen til dit trådløse modem eller kort.

2.

Konfigurer en Virtual Private Network-tjeneste som www.positivenetworks.com eller VPN-projektet med open source på http://openvpn.net/. Disse er begge gode steder at starte med at finde en rimeligt prissat VPN-service. Sørg for, hvilken VPN du vælger mindst 128 bit kryptering.

3.

Download og installer TOR-pakken, som findes på www.torproject.org. Sørg for, at følgende komponenter er installeret: Tor, Privoxy og Vidalia. Når du installerer dette bundle, skal du konfigurere TOR-komponenterne som en server.

4.

Download og installer Firefox med følgende 'Add-Ons'.
-Adblock Plus < br /> - NoScript
-FoxTor

Når TOR Bundle er konfigureret og kører, skal du åbne FireFox og aktivere Adblock Plus, NoScript og FoxTor add-ons . Når de er konfigureret, skal du sørge for at deaktivere javascrip, cookies og andre relaterede browserfunktioner.

6.

Konfigurer din VPN til at køre det nye TOR-netværk, du lige har installeret. Nu er du klar til at surfe på internettet, husk at fortsætte med at surfe sikkert og aldrig udgive følsomme oplysninger via internettet.

Tips og advarsler

  • Husk at Fjern din browserens cache efter at have forladt det offentlige Wi-Fi-punkt.
  • Fjern altid markeringen for 'Husk mig', når du logger på konti, der kræver brugernavn og adgangskode.
  • Deaktiver indstillingen for at huske adgangskoder i Firefox.
  • Undgå at foretage finansielle transaktioner hos din bank eller mæglerkonti virksomhed, da sikkerheden på offentlige wi-fi-spots stadig ikke er så sikker i forhold til dine sikre hjemmenetværkskonto. < / li> Det er muligt at surfe på internettet og give væk værdifulde personlige oplysninger uden at indse det, især hvis du bruger en offentlig wi-fi-service. Ved at tage disse få trin eller forholdsregler kan du gøre det meget sværere for hackere at hente oplysninger fra din computer. Dette kan opnås, udover at skjule din IP-adresse, skal du også tage andre forholdsregler.