Hvordan man designer et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Saml de dele, du har brug for til dit netværk. Dette afhænger af hvilken type trådløst netværk du opbygger. For et trådløst trådløst netværk skal du bruge et trådløst adgangspunkt, et LAN-kort (LAN) og computere.

2.

Undersøg dit trådløse netværkssted for at være egnet. Overvej tilstedeværelsen af ​​interferenser som mikrobølger, trådløse telefoner og andre computernetværk, der kan fungere på samme frekvens. Disse kan interferere med dit trådløse netværk. Kend størrelsen på det område, du forventer, at dit netværk skal nå. Dette bestemmer antallet af broer, du har brug for, og placeringen af ​​dit adgangspunkt. (Bridges forbinder to netværk.)

3.

Overvej hvilken type data dit netværk skal bære. Grundlæggende trådløse computernetværk, der er designet til internetadgang, skal ikke være komplicerede, men det kræver servere og anden hardware, hvis der indarbejdes inter-office-e-mail-meddelelser, videofiler, mobiltelefoner og tekstbeskeder til dit netværk.

4.

Design dit trådløse netværk for nem administrering. Når dit netværk vokser, skal du muligvis tilføje flere brugere og hardware, så design dit netværk for nem ekspansion. Find dit adgangspunkt og broer strategisk, så de er let tilgængelige af dine netværksbrugere. Gør det nemt at udvide dit netværk i fremtiden.

5.

Overvej den teknologi, du har tilgængelig nu, og dine fremtidige behov. For eksempel, start med servere, der indeholder video og mobiltelefon data flow, samt adgangspunkter, der giver mulighed for lettere udvidelse. Dette er nemmere end at starte med bare adgangspunkter og forsøger at tilføje mobiltelefonrelæer senere.

6.

Overvej hvilken type netværk du vil oprette. Dine muligheder (kaldet LAN topologies) omfatter stjernen, ringet og træet (eller hierarkisk) netværk. I trådløse trådløse netværk er alle knudepunkter forbundet med et centralt punkt, så et diagram af netværket vil ligne en stjerne. Fordelen er, at de er hurtigere og mere sikre, fordi hver komponent er isoleret, så hvis en komponent går ned, kan andre stadig fungere. I et ringnetværk er alle knudepunkter på LAN'et forbundet i en loop, så det ligner en ring. Den største fordel er, at det tillader hver komponent at transmittere information uden indblanding fra andre komponenter. Trænetværket har et centralt eller rodadgangspunkt, og alle enheder har adgang til netværket via det adgangspunkt.

7.

Overvej netværkssikkerhed. Dit netværk er et værdifuldt aktiv, og beskyttelse mod udefrakommende indgreb er vigtig. Overvej hvilken type firewall, virusbeskyttelse og anti-spyware software du vil implementere. Dette afhænger af netværkets størrelse og kompleksitet.

Tips og advarsler

  • Sørg for at sikre dit trådløse netværk for at holde ubudne væk. Overvej sikkerhed ved design af dit netværk.
  • Trænetværket har ulemper, herunder flaskehalse, når mange brugere forsøger at logge på netværket samtidigt. Derudover kan hackere lettere tage et trænetværk op, fordi alt de skal gøre er at tage hovedadgangspunktet ned for at deaktivere hele netværket.
  • Trådløst netværk er processen med at forbinde flere computere og andre netværksaktiverede enheder trådløst, så de kan kommunikere i et sikkert miljø. Netværket kan være privat eller offentligt. Der er mange typer trådløse netværk, herunder lokale netværk (LAN), WAN (WAN), PAN (Personal Area Networks) og Metropolitan Area Networks (MAN). Forskellen i netværket er størrelsen af ​​dækningsområdet. Designe et trådløst netværk kræver nøje overvejelse af problemer i forbindelse med sikkerhed og brugervenlighed. Her er hvordan.