Om IP-adresser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fakta IP-adresserne er grundlæggende navne på de forskellige enheder, der har adgang til internettet, der bruges til at overføre information frem og tilbage i form af pakker. Sammen med mange andre aspekter af computere og internettet fungerer IP-adresser tydeligt bag kulisserne, men disse nummerbaserede adresser er vigtige for kommunikation og overførsel af information.

Historie af

De første IP-adresser var 32-bit værdier, hvor bit er en måleenhed for mængden af ​​heltal i et sæt data. Fordi brugen af ​​internettet eksploderede, og mange nye enheder er kommet for at få adgang til de millioner af nye hjemmesider, der er oprettet siden starten af ​​Internettet, vil IP-adresser nu blive oprettet ved hjælp af 128-bit værdier, en meget større mængde heltal, der kan bruges.

Funktioner

En typisk IP-adresse har ti tal, arrangeret som 123.45.67.890. De faktiske tal inden for hver enkelt IP-adresse varierer. Denne metode til at skrive en IP-adresse er for nemheds skyld skriftlig og husker dem. Computere bruger en binær kommunikationsmetode, der kun bruger nuler og dem til at transmittere lange strenge af information. Hver computer og internetadgang enhed har sin egen IP-adresse.

Funktion

En IP-adresse gør det muligt for hver computer og enhed at få adgang til internettet til at have sin egen identitet. IP-adresser bruges også til at routere data mellem netværk, så computere kan identificere hinanden. Af denne grund bruges nogle af numrene i bestemte IP-adresser til at oprette undernetværk, som letter kommunikationen mellem deltagerne i netværket.

Type

De to mest almindelige typer af IP-adresser er statiske og dynamiske . Statiske IP-adresser bruges, når en enhed skal altid have samme IP-adresse. Dynamiske IP-adresser bruges, når den nøjagtige IP-adresse ikke betyder noget. Dynamiske IP-adresser er almindelige, når ressourcerne er begrænsede eller er på først til mølle. Internet Protocol (IP) adresser tillader computere at kommunikere i et netværk. På internettet, som er den største form for et computernetværk, har alt, der er forbundet med World Wide Web, en IP-adresse. Internet surfere har en IP-adresse, ligesom hver hjemmeside på internettet. IP-adresser kan beskrives som online-versionen af ​​fysiske adresser, når det drejer sig om at skelne mellem en destination fra en anden.