Om Voice Over IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie om

Selvom der er visse patentrettigheder i øjeblikket i gang med VoIP om virksomheder, der stiller krav på, hvem der først opfandt Voice over IP, er det en ting, der sikrer, at teknologien går tilbage i 1990'erne. I 1995 udgav Vocaltec den første internet-telefonsoftware. Denne software kaldet 'Internet Phone' kører på en hjemmecomputer med lydkort, mikrofoner, højttalere og H.323-protokollen. Selvom internettetelefonen oprindeligt var vellykket, faldt den i popularitet på grund af den begrænsede bredbåndstilgængelighed. Da de fleste forbindelser blev lavet via modem, resulterede det i dårlig stemmekvalitet.

I slutningen af ​​90'erne oplevede flere virksomheder potentialet og begyndte at skabe enheder, der gør det muligt for en at bruge PC-to-Phone-kommunikation, hvilket resulterede i flere VoIP-brugere. Ca. 1 procent af taletrafikken i USA blev lavet via VoIP. Cisco og Lucent, begge netværksproducenter, begyndte at indføre udstyr, der kunne routere og skifte VoIP-trafikken via netværket, hvilket øger væksten af ​​yderligere brugere af 2000 hopping til 3 procent brug i USA

Evolution

I 2005 blev de fleste bugs rettet, og kvaliteten og pålideligheden er forbedret, hvilket resulterede i klarere lyd, færre faldt opkald og hurtigere forbindelser. Bærere som Verizon og Vonage har kaldt planer, som kunderne kan benytte til at spare penge på internet og telefonbrug. I dette årti var H.323 blevet erstattet med SIP (Session Initiation Protocol), som er en type signalprotokol, der bruges til stemme og videoopkald via internettet. Videotelefoner er blevet introduceret til masserne med integrationen af ​​SIP. Video over IP følger det samme koncept som VoIP, hvilket muliggør overførsel af videosignaler i modsætning til talesignaler.

Funktioner

For at Voice Over IP (VoIP) skal fungere, skal den konvertere brugerens stemme ind i et digitalt signal, der kan rejse over internettet Du kan bruge en computer til at foretage et opkald, du kan også bruge en særlig VoIP-telefon, eller du kan bruge din almindelige telefon, forudsat at den er tilsluttet en VoIP-adapter. ringe til en almindelig telefon, signalet bliver konverteret til en almindelig telefon, før du ringer til destinationen. VoIP kan også gøres via trådløse forbindelser, der gør det muligt for brugere at forbinde til internettet og aktivere VoIP-service på hotspots som lufthavne, kaffebarer og indkøbscentre.

Funktion

For at oprette forbindelserne skal du have en højhastigheds internetforbindelse eller bredbåndsforbindelse. Du har brug for en computer, adapter og en specialiseret VoIP-telefon. Du har brug for en mikrofon og software, der er indlæst på din computer for at gøre det fungerer. Du kan bruge en særlig VoIP ph en, som kan tilsluttes direkte til din bredbåndsforbindelse og bruges som en almindelig telefon. Du kan vælge at bruge en traditionel telefon med en VoIP-adapter. Tjenesteudbyderen vil give ringetonen i dette tilfælde. Telefonen vil ringe ligesom en almindelig eller traditionel telefon ville.

Fordele

VoIP giver dig mulighed for at spare penge ved at undgå at betale for både bredbåndsforbindelse og traditionel telefonlinje. Der er nogle tjenester til rådighed ved brug af VoIP over traditionelle telefonlinjer. I de fleste tilfælde kan du tale, mens din computer er i brug. Du kan også tage telefonens service med dig hvor som helst du går, hvilket kan spare dig penge på hotelopkald. Alt hvad du behøver er at installere en særlig VoIP-telefonadapter til din bærbare computer, og tilslut den almindelige telefon til at foretage dine gratis opkald.

Risikofaktorer

Der er visse ulemper, når du bruger VoIP over en traditionel telefon. Under en strømafbrydelse kan nogle VoIP-tjenester muligvis ikke virke, og tjenesteudbyderen må muligvis ikke give sikkerhedskopiering.
Nogle VoIP-udbydere kan muligvis ikke oprette forbindelse til 9-1-1, hvilket er noget, du vil have brug for at overveje især under nødsituationer.
Kataloghjælp og hvide sideoversigter er tjenester, som din VoIP-udbyder muligvis ikke kan tilbyde. Voice over IP eller Voice over Internet Protocol, også kendt som VoIP, er den type teknologi, der giver dig mulighed for at foretage opkald ved hjælp af din bredbåndsinternetforbindelse i stedet for at bruge din almindelige telefonforbindelse eller analog linje. Afhængigt af de tjenester, som udbyderen har, kan den bruges til at ringe op til et andet VoIP-aktiveret nummer, almindelige telefonbærere eller jordlinier, mobile eller mobile enheder.