Om Wi-Fi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forventet

I 1980 foreslog Michael Marcus til FCC at der skal stilles regler til rådighed for ulicenseret direkte sekvens spredningsspektrum. Det tog fem år, men FCC sluttede endelig og frigjorte spredningsspektret. Det blev kun udgivet i USA, før de flyttede til andre dele af verden.

Denne teknologi blev brugt til at skabe forløber til Wi-Fi i 1991 af NCR Corporation / AT u0026 T. Den første Wi-Fi blev navngivet WaveLAN og havde kun hastigheder på op til 2 megabit per sekund. Vic Hayes tog derefter teknologien og hjalp med at designe IEEE 802.11b- og 802.11a-standarderne, som er kendt som Wi-Fi.

Historie af

'Wireless Fidelity' er hvor begrebet Wi-Fi kommer fra . Udtrykket stammer fra 'Hi-Fi', hvilket er et begreb, der bruges i lydoptagelse. Wi-Fi blev først coined af Interbrand Corporation, som er et brand konsulentfirma. Wi-Fi Alliance har brug for en catcher term, der ville identificere den teknologi, der kun var kendt som IEEE 802.11b og IEEE 802.11a standarder. Det var da Interbrand kom med begrebet og logoet. Wi-Fi Alliance etablerede senere afstand fra at bruge 'Wireless Fidelity' frasen og nægtede at Wi-Fi-terminalen havde nogen forbindelse med 'Hi-Fi'.

Funktion

I denne dag og alder har Wi- Fi-aktiverede enheder popper op overalt. PC'er, mobiltelefoner, PDA'er, musikafspillere og spillekonsoller kan nu oprette forbindelse til internettet, hvis der er et Wi-Fi-hotspot i nærheden.

Wi-Fi hotspots findes ikke kun i hjem og kontorer, men på forskellige steder omkring byer som lufthavne, biblioteker, hoteller og andre forskellige virksomheder. I nogle byer som Corpus Christi, Texas, er der gratis Wi-Fi til hele byen.

Fordele

Der er mange fordele ved Wi-Fi. For det første gør det muligt at få adgang til information og data via trådløse midler. På grund af dette er adgang til disse data lettere, da der ikke er nogen forvirrende ledninger og enheder, der skal installeres. Plus, stik, stik, kontakter og stifter elimineres også.

Risikofaktorer

Wi-Fi gør tingene lettere, men det er ikke uden komplikationer. For det ene medfører rækkeviddekravene accelereret strømforbrug. Wi-Fi fungerer også i meget begrænset rækkevidde. Så afhentning af en stærk trådløs forbindelse fra forskellige hotspot-områder afhænger af, om du er inden for området.

Der er også bekymringer for en trussel mod sikkerheden, når du bruger Wi-Fi. Den kryptering, der bruges til Wi-Fi, er Wired Equivalent Privacy (WEP), og det er let at bryde ind, uanset hvor korrekt indstillingerne er konfigureret. Endnu mere om er, at de fleste brugere vil have brugervenlighed til at bruge Wi-Fi-enheder lige ud af kassen uden endda at muliggøre sikkerheden på dem. Wi-Fi er den stigende populære teknologi, der bruges til at henvise til trådløs forbindelse, der bruges i mange medier som f.eks. Hjemmenetværk, videospil og mobiltelefoner. Flere og flere enhedsproducenter omfatter support til Wi-Fi.

Wi-Fi-teknologien gør det nemt for enheden at kommunikere med flere enheder eller andre brugere på en trådløs platform. Fjernelse af behovet for bjergene i rodetræer og opnåelse af evnen til at vandre rundt frit, mens de er tilsluttet, er hovedårsagerne til, at forbrugerne er tiltrukket af Wi-Fi.