Oprettelse af et websted versus Brug af et socialt netværk websted

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Spørg dig selv nogle vigtige spørgsmål, før du beslutter dig for at bruge et websted eller et socialt netværkssite. Har du penge til at bruge på en hjemmeside? Har du teknologi og forståelse af HTML-kode eller anden hjemmeside-software? Hvad er formålet med dit websted eller din sociale netværksside? Vil folk have brug for eller ønsker at købe produkter fra dig eller dit websted?

2.

Svar spørgsmålene i trin et. Hvis du har teknologiske færdigheder eller nok penge til at betale nogen, der har teknologiske færdigheder, elsker at have frihed til at designe dit eget websted og ønsker at sælge produkter eller tjenester fra dit websted, skal du lave et websted. Du skal registrere et domænenavn og betale et gebyr for at få dette domænenavn. Du skal finde en hjemmeside service som Yahoo eller GoDaddy eller en webmaster, som du betaler for at designe og opdatere dit websted. Der er normalt et månedligt gebyr for disse tjenester. Med din egen hjemmeside kan du have flere sider, forklare hvem du er, vise eksempler på dit arbejde eller dine produkter og sælge dine produkter eller tjenester til offentligheden. Du kan gøre din hjemmeside søgemaskine venlig, så den vises øverst i en liste, når nogen søger efter, hvad du har at tilbyde.

3.

Bestem om du har brug for alle de tjenester en hjemmeside har at tilbyde (som nævnt i trin 2). Hvis du bare leder efter et sted at forbinde med venner, få dit navn ud i offentligheden, vise dit talent eller have det sjovt, så ville et socialt netværksside være bedre for dig. Du har frihed til at designe din side på et socialt netværk, såsom MySpace eller Facebook, men du er begrænset af hvilke skabeloner de tilbyder. Det gode ved sociale netværk er, at de er gratis. Ulempen er, især med Facebook, nogle gange er det svært at finde nogen eller noget, du leder efter, medmindre du ved præcis, hvad du vil eller har brug for. Det betyder for eksempel, at nogen, der søger en freelance editor, ikke let kan søge efter en på Facebook og komme med dit navn eller dit firma.

4.

Se på at starte en blog som en anden mulighed for en hjemmeside. Du kan bruge Blogger eller WordPress til at starte en blog. Blogger er sandsynligvis lettere at bruge, men begge sider kan nemt opdateres og tilføjes til hver dag. Du kan også oprette sider på hver af disse websteder, der ikke opdateres eller flyttes, når du skriver et blogindlæg hver dag. Så hvis du er en forfatter, og du vil sælge din bog, kan du have en blog om dit emne, som du opdaterer regelmæssigt I din blog kan du også oprette sider om din bog og link til steder, hvor nogen kunne købe den. Disse sider forbliver de samme, indtil du går ind og ændrer dem, ligesom et websted.

Tips og advarsler

  • Tænk over, hvor meget du er villig til at bruge hver måned til at oprette en onlineprofil. Dette er en stor faktor, når folk vælger mellem en websted eller et socialt netværk websted.
  • Når du bruger et socialt netværk websted, kan du få en masse spam, især på MySpace. Læs deres retningslinjer for beskyttelse af personlige oplysninger omhyggeligt. Udgiv ikke dit telefonnummer eller din adresse, selv om disse valg findes på nogle af de sociale netværkssider.
  • Mange kunstnere, forfattere, skuespillere, musikere og forretningsfolk ønsker at udvikle en on-line prescence. En nem måde at gøre dette på er via et socialt netværk som MySpace, Facebook eller Twitter. Andre mennesker vælger at oprette deres egne hjemmesider. Oprettelse af et websted er meget mere involveret og svært, men du kan få det til at se det alligevel, du vil have, og du har mere kontrol over design og indhold. Hvis du beslutter mellem et websted eller et socialt netværk for at sætte dig i offentlighedens øjne, skal du stille dig selv nogle vigtige spørgsmål og tage nogle fakta i betragtning.