Opsætning af en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find en god placering for at placere din router. Placer den tæt nok til at nå et stikkontakt, internetadgang og din computer, hvis du ikke opretter en trådløs router.

2.

Sluk for strømmen til din computer. Tilslut strømforsyningen til routeren og til en stikkontakt. Tilslut routeren til dit internetmodem ved hjælp af enten et Ethernet-kabel eller et USB-kabel.

3.

Tænd for din hovedcomputer strøm. Tilslut routeren til denne computer, enten Brug en Ethernet-kabel (hvis det er en kablet router) eller trådløst ved hjælp af routerns instruktioner.

4.

Åbn et browservindue, f.eks. Internet Explorer, og indtast routerens IP-adresse, som vil blive angivet i routerens instruktionsmanual. Log ind ved hjælp af det angivne brugernavn og adgangskode.

5.

Indtast din internetforbindelse og følg de resterende trin, der er specifikke for dit routermærke og model. Sørg for at du kan få adgang til internettet ved at åbne en ny webbrowser og skrive i webadressen på et websted, du ikke tidligere har været på. Hvis du indtaster webadressen til et websted, du har for nylig vist, kan du muligvis se en 'cachelagret' version af siden, selvom du ikke har internetadgang.

Tips og advarsler

  • Udfør trin for at sikre en trådløs forbindelse for at forhindre hacking og uautoriseret adgang.
  • Undlad at holde det oprindelige netværksnavn eller adgangskode, som routerproducenten stillede til rådighed. Dette gør det for nemt for hackere at komme ind.
  • En router er et stykke hardware, der gør det muligt at oprette et hjemmenetværk. Routere kan være ledningsnet eller trådløse og fungerer som en 'gateway' til internettet. Dette betyder, at hvis du har en eksisterende internetforbindelse, kan du bruge en router til at få adgang til internettet via en hvilken som helst computer i dit hjem eller kontor. Selv om det måske lyder skræmmende, hvis du kan tilslutte kabler og klikke med musen, kan du oprette din nye router.