Routersikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb en router, der indeholder en indbygget firewall, da dette vil give dig en forsvarslinje mod angreb, selv inden de kan nå dit netværk. Selvom der eksisterer eksterne hardware firewalls, der kan købes separat fra din router, har antallet af routere, der indeholder pålidelige firewalls, alle, men gjort dem forældede; du vil spare penge ved at købe bare routeren, og vil have et mindre udstyr til at holde øje med.

2.

Følg routerenes installationsvejledning og log ind i routeren.Dette opnås ved at indtaste den numeriske adresse, der er angivet i routerens instruktioner i en webbrowsers adresselinje (den nøjagtige adresse vil variere afhængigt af routerens fabrikat og model). Fortsæt med at oprette routeren i henhold til instruktioner, indtil du har oprettet et arbejdsnets netværk og / eller internetforbindelse.

3.

Konfigurer din firewall, mens du er logget på routeren, indtast de nødvendige portvideresendelsesoplysninger til dine forskellige programmer, der har adgang til internettet, så de ikke bliver stoppet af firewallen ved et uheld. Du skal også have en mulighed for at blokere indkommende forbindelser, der ikke er på listen over portfremsendelser, og holde uautoriserede indtrængen adgang til dit netværk.

4.

Hvis du bruger et trådløst netværk, beskyt det mod indtrengere ved at gøre det til et privat netværk. Din router vil generere en krypteret kode, der skal indtastes for at få adgang til netværket. Alt afhængigt af den krypteringsmetode, du vælger, kan koden være flere linjer lang og vil bestå af tilsyneladende tilfældige bogstaver og tal. Jo mere dybtgående din kryptering er, jo nærmere umulig vil det være for alle at kunne logge på dit netværk uden din tilladelse.

5.

Sikre din router såvel som dit netværk. Når du har konfigureret din firewall og krypteret adgang til dit netværk, er det eneste svage punkt, du måske har, hvis nogen kunne få adgang til router selv. Pas på dette potentielle problem ved at tilføje et sikkert kodeord til routerens loginoplysninger, og sørg for, at adgangskoden indeholder både bogstaver og tal. Mange routere vil også give dig mulighed for at ændre den numeriske adresse, du bruger til at logge ind på routeren i første omgang, hvilket betyder, at selvom nogen kender standardadressen til denne fabrikant og model af router, har de stadig ikke fået adgang til det.

Tips og advarsler

  • Kontroller jeres ruteres logfiler regelmæssigt for at se om nogen af ​​dine programmer bliver blokeret af firewallen, så du kan foretage justeringer til dine indstillinger, hvis det er nødvendigt.
  • For at tilføje ekstra sikkerhed til din router og netværk, ændrer du både din routeradgangskode og krypteringskoden, der bruges til at få adgang til dit netværk med jævne mellemrum.
  • Oprettelse af et netværk kan være en god måde at få adgang til materialer på mere end en computer, samtidig med at både netværk og internetadgang tillader alle autoriserede brugere. Desværre kan et ubeskyttet netværk give hackere og andre ubudne adgang til de samme ressourcer og kan medføre en række problemer. Risikoen bliver værre, når der bruges et trådløst netværk, da andre faktisk kan få adgang til dit netværk via bærbare computere eller computere, der simpelthen falder inden for dit netværks område. Dette skal dog ikke være et problem; sikring af dit netværk mod de fleste trusler kan gøres ved simpelthen at købe den rigtige router og konfigurere den til at være sikker.