Sådan åbner du routerporte

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilføjelse af nye porte

1.

Naviger til 'Mine netværkssteder' på din computer. Højreklik på det LAN, som du forbinder til internettet.

2.

Vælg 'Egenskaber' i rullelisten.

3.

Klik på knappen 'Avanceret', og marker din forbindelse. Klik derefter på 'Indstillinger'. Et vindue åbnes, der viser de porte, du har oprettet.

4.

Klik på 'Tilføj' knappen for at oprette en ny port. Sæt den ønskede IP i feltet Navn eller IP-adresse. Indsæt portnummeret i felterne under det. Du vil sandsynligvis også vælge 'TCP', da det er den nyeste teknologi med de fleste tjenester og kompatibilitet.

Oprettelse af porte i routeren

1.

Få adgang til din router ved at åbne din webbrowser og indtaste 192.168.1.1. Indtast dit router administrative brugernavn og adgangskode, når login-feltet åbnes. Når du har skrevet dette, skal routers indstillinger åbnes på skærmen.

2.

Naviger til fanen Programmer i indstillingsvinduet og vælg port videresendelse. Dette skal åbne en skærm fuld af portrækkefelter. Fyld disse med de samme indstillinger, du brugte på din LAN-forbindelse, og klik på 'Gem indstillinger.'

3.

Genstart dit system for at gennemføre de ændringer, du har foretaget.

Tips og advarsler

  • Skriv de indstillinger, du justerer på dit LAN, for at gøre det nemmere at duplikere dem i din router.
  • Hvis din internetudbyder giver dig ikke en statisk IP, så kan du ikke videresende porte.
  • Du må ikke ændre andre indstillinger i din routerkonfiguration med risiko for at miste forbindelsen.
  • Port forwarding er et must for hosting enhver form for gaming server. Folk kan ikke få adgang til en server, som du er vært for, medmindre de kan komme igennem din router. Men med nogle få indstillinger ændres, kan du oprette en port, der giver mulighed for åbning for enhver form for spil eller server hosting.