Sådan beskytter du dig mod internetintrång

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg din internetudbyder omhyggeligt og bevidst. En højhastighedstjeneste reducerer marken betydeligt, men en virkelig avanceret IP såsom Earthlink eller Roadrunner vil administrere internettrafik gennemsigtigt og give et andet sikkerhedsniveau med filtreringsmuligheder, der reducerer spam, sammen med risikoen for invasive cookies og hackere. En professionel service, der ikke bliver vild med dig, med konstante henvendelser uden for det grundlæggende månedlige gebyr, som ikke er billig på nogen måde fra $35 til $40 om måneden. Dette trin alene er langt det vigtigste, du kan gøre.

2.

Opret de første mindst to email-konti. Den ene er din vigtigste email, som du planlægger at holde på langsigtet grundlag for tætte venner og vigtige kontakter. Behandle denne e-mail med respekt og beskyt det som du ville have et unoteret telefonnummer - det vil sige aldrig, giv det aldrig ud, medmindre du virkelig vil have den person til at have den, og brug den ikke til at tilmelde dig noget. Du kan endda aktivere filtrering, der blokerer e-mail fra alle, hvis adresse ikke er forhåndsgodkendt.

3.

Opret yderligere e-mailadresser til forskellige andre anvendelser - f.eks. avisens hjemmeside eller abonnere på et e-mail-nyhedsbrev. Earthlink og Roadrunner (eller andre tilsvarende IP'er) vil give op til 10 emailadresser til en enkelt konto. Eller du kan tilmelde dig gratis e-mail via dusin, endda hundredvis af udbydere, herunder Gmail og Yahoo.

4.

Slet enhver e-mail, du ikke genkender. Det er spild af tid og e-mail spores. Åbn den videreudvikler din marketing profil til e-mail-marketing og listeledelse virksomheder.

5.

Undgå at klikke på links i e-mail og aldrig åbne vedhæftede filer, medmindre du er sikker på kilden. Earthlink vil normalt fange de fleste, om ikke alle vira i e-mail-vedhæftede filer, men det er ikke værd at tage chancen, hvis du har et Windows-operativsystem installeret.

6.

Stram søen renhed inde i din webbrowser. I Windows Internet Explorer skal du åbne menuen Funktioner i hovedmenulinjen og derefter vælge 'Internetindstillinger'. Brug lidt tid i denne dialogboks til at vælge alle former for sikkerhedsforanstaltninger på de forskellige faner. Du kan altid gå ud af et valg, hvis det forhindrer dig i at få adgang til et websted, du vil se. Du kan derefter ændre indstillingen igen, så snart du forlader dette websted.

7.

Undgå Instant Messaging (IM) og enhver form for chat site. Disse er de værste lovovertrædere, når det kommer til at hente e-mailadresser til marketinglister.

8.

Brug en e-mail-klient, der har en 'forhindre kopiering' eller 'ikke kopiere' . Når denne funktion er aktiveret, kan din e-mail ikke videresendes, udskrives eller kopieres, eller din e-mail-adresse registreres i en anden handling end et svar (uden historie) til dig.

9.

Installer et personligt firewall system ud over sikkerhedsinfrastrukturen i din IP. Windows indeholder en god firewall i XP og nyere operativsystemer, men du bør også installere et Symantec-produkt. (Bemærk: Du skal slukke for Windows-firewallen, hvis du installerer Symantec.)

10.

Find en hardwareenhed, du kan installere mellem dit kabelmodem og din computer - f.eks. , et Ethernet-hub - som har en slags firewall indbygget i det.

11.

Installer lokale krypteringsprogrammer eller enheder til beskyttelse af dine data. Du kan nemt aktivere kryptering til dit e-mail-program, og for mere avancerede brugere med tilstrækkelig finansiering er RAID-adaptere med krypteringsteknologi nu tilgængelige.

Installer ekstra kryptering til trådløse enheder som du enten nu bruger eller vil en dag bruge. Du bør ikke tillade nogen inden for et par blokke af dig at kunne logge ind gennem din gateway. Ikke alene vil de have adgang til nogle af dine oplysninger, men deres aktivitet kan være i fare for dig.

13.

Arbejd offline så meget som muligt, og lad ikke din computer gå åben for verden. Når du søger internetsider eller sender og modtager e-mail, inviterer du invasion af cookies eller hackere. Den eneste måde at sikre din computer på er at afbryde kablet fra kabelmodemet.

14.

Giv aldrig personlige oplysninger via internettet, medmindre du er helt sikker på organisationen og er sikre på deres kryptering og sikkerhedsforanstaltninger. Desværre kan du ikke oprette en dummy SSN- eller kreditkortkonto, som du kan med e-mail, så lad aldrig disse oplysninger komme ud i det åbne eller forblive stort.

High-speed internet er al raseri. Hver middelaldrende forretningsmand kræver det til enhver hotelreservation, selv når man fer på ferie. Hvert barn kræver det til at chatte, e-mail og spil. Men højhastighedsforbindelse åbner også en bred adgang til dit privatliv, hvilket gør det muligt for alle i verden at uheldigvis invadere dine personlige forhold. Risikoen er stor, når du er en åben bog til verden, så du er nødt til at filtrere alt og alt, hvad du kan (især spammere).