Sådan fortæller du, om nogen stjæler din Wi-Fi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Se på din router. Først skal du kigge på din router og på den er der flere lys, som regel en til at vise, at der er strøm, og en til at vise, at du er forbundet til internettet, og det tredje lys, der skal tændes, er det trådløse.

Hvis dette tredje lys er solidt, når alle dine egne pc'er er slukket, kan du være sikker på, at ingen stjæler dit internet på dette tidspunkt, og eventuelle problemer med hastighed er nok din internetudbyder ' s fejl. Der er ikke noget du kan gøre bortset fra at ringe dem op og klage. (Men læs videre, hvis du vil vide, hvordan du gør din trådløse sikre.)

2.

Hvis det lys blinker, så lad være med at bekymre dig, der er noget du kan gør det først. Tænd først din hovedcomputer og vent på, at den skal indlæses. Når den først er, og du har logget ind, og den er indlæst igen, skal du åbne Internet Explorer eller Firefox (hvilken browser du bruger) og indtaste enten dette nummer u0026 quot; 192.168.0.1 u0026 quot; eller '192.168.1.1' afhængigt af hvilken router du har.

3.

Nu skal du finde fanen, der siger 'Vedhæftede enheder u0026 quot; eller noget lignende. Det vil medbringe alle de computere, der er knyttet til din router og de, der for nylig er blevet tilsluttet din router.

Det bør også give dig mulighed for at fjerne den pågældende person fra din router. Men dette vil kun afbryde forbindelsen til dem i et kort øjeblik ...

4.

Nu skal du indstille et kodeord på din router for at forhindre folk i at kunne få adgang til din Internet igen.

For at gøre dette skal du enten gå til fanebladet 'sikkerhed u0026 quot; eller 'opsætning,' og vælg enten en u0026 quot; WEP Key u0026 quot; eller et 'WPA-PSK.' Hvis du har den, jeg har markeret med fed skrift, skal du vælge det, da det er mere sikkert.

Indstil nu en nøgle, du vil huske og skrive det med det samme! Nu før du gør noget andet, vil dette meget midlertidigt afbryde din trådløse forbindelse, og for at komme tilbage til det, skal du konfigurere din trådløse med det kodeord, du lige har skrevet.

Klik nu på 'Apply u0026 quot; eller 'Gem' og din router vil genstarte.

5.

Gør denne del, når du er frakoblet. Dobbeltklik på det lille ikon på det trådløse skrivebord i nederste højre hjørne. Det skal have en X foran den, vælg dit trådløse netværk og indtast derefter dit kodeord, og bekræft derefter dit kodeord. Nu skal du begynde at forbinde og du er nu sikker fra alle, der forsøger at stjæle din wifi!

Det er altid en smerte, når du begynder at bruge internettet, og det føles meget langsommere end normalt. Det kan skyldes en række grunde, for eksempel kan det være en travl tid på dagen (når flere mennesker er tilsluttet internettet i dit område, telefonkablerne kæmper for at klare dig, og du får desværre en langsommere forbindelseshastighed). Men det er også muligt, at nogen kan forbindes til din trådløse router, stjæle din wifi og bremse dig ned.