Sådan handler du til en VoIP Home Phone

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem din brug. Hvis du foretager mange telefonopkald og gør en masse fjernopkald, vil du gerne finde et firma, der tilbyder ubegrænset lokal og langdistanceopkald. Virksomheder tilbyder ofte to planer - en ubegrænset telefonplan og en med et månedligt loft. Den ubegrænsede plan er dyrere, men giver den frihed, som familier og tunge opkaldere måtte have brug for.

2.

Bestem hvilke funktioner der er vigtigst. VoIP udbydere tilbyder alt fra opkalds-id og viderestilling til voicemail muligheder som levering via e-mail eller instant messaging. Dybden og bredden af ​​funktioner spænder fra virksomhed til virksomhed. For eksempel tilbyder Time Warner Cable en tjeneste kaldet anonym call reject. Dette skubber automatisk opkald fra brugere med opkalds-id, der blokerer for voicemail. Vonage tilbyder en funktion, der ikke forstyrrer, som viderestiller alle opkald til voicemail baseret på, at brugeren slår funktionen til og fra.

3.

Bestem, hvilket ekstra udstyr der er nødvendigt, og din upfront omkostninger. For at kunne bruge en VoIP-tjeneste skal du have en særlig router, der konverterer din stemme til data, der kan streames over internettet. I de fleste tilfælde vil udbyderen, som f.eks. Dit kabelfirma, tilbyde denne boks som en del af kampagnen for at rekruttere dig som kunde. Andre virksomheder vil få dig til at købe udstyret og give rabat for at dække udgifterne til udstyret. Opetiden ved at købe routeren er, at du vil eje dit udstyr. Imidlertid kan support og udstyrsudskiftningsmuligheder være begrænset i dette tilfælde. Sørg for at spørge din potentielle leverandør, om de kræver køb af udstyr, eller hvis routeren er lånt til dig.

4.

Spørg om installationsindstillinger. Virksomheder som Vonage, Packet8 og SunRise, mailer dig en router, som du skal installere selv. Processen kan være vanskelig for de mindre teknologisk tilbøjelige, da det kræver en kort, men skræmmende serie af trin for korrekt at forbinde din telefon til bredbåndsforbindelsen. Hvis du leder efter professionel installation, skal du overveje mulighederne fra kabelselskabet i dit område. Kabelvirksomheder, der tilbyder bredbåndsinternet, har generelt telefonitjenester til rådighed med professionel installation.

5.

Læs bøgerne. Nogle tjenesteudbydere opkræver et afbestillingsgebyr, hvis du opsiger tjenesten inden for en bestemt periode, ligesom en tidlig afbestillingsgebyr i forbindelse med mobiltelefon service. Mens mange tilbyder en pengene tilbage garanti i løbet af de 30 dage, spørg, om et annulleringsgebyr gælder, hvis du vælger at afslutte din service.

Tips og advarsler

< li> Du kan beholde dit nuværende telefonnummer. Din nye VoIP-udbyder vil indgive en anmodning om at overføre dit nummer til deres tjeneste på dine vegne. Dette bør være en tjeneste, der følger med din plan.
  • Husk at du vil miste telefon service, hvis din strøm går ud. Din telefontjeneste er afhængig af en velfungerende bredbåndsinternetservice. Hvis der ikke er strøm til routeren, er der ingen taletone.
  • Elektricitet og telefon er de primære forsyningsvirksomheder, for hvilke hver bolig er kablet. Hjemme med et almindeligt gammelt telefonsystem (kendt som POTS) er afhængige af telefoner tilsluttet et kredsløb. Ledningerne bærer elektriske impulser fra din telefon til den indgående tjeneste, der leveres af telefonfirmaet. Mens det er pålideligt og kendt for alle, kan det også være meget dyrt. Funktioner som opkalds-id, samtale venter og trevejsopkald prissættes pr. Service. Langdistance kan også være dyrt, med regionale og nationale opkald pr. Minut. En af de nyeste teknologier er VoIP eller Voice over Internet Protocol, telefon. I stedet for at bruge telefonfirmaet i dit område, skal du indgå kontrakt med en tredjepart, der bruger en bredbåndsinternetforbindelse til at sende dine opkald via internettet og til din tilsigtede modtager. Salgspunkterne for VoIP-telefon inkluderer lavere priser, ubegrænset opkald og inkludering af opkaldsfunktioner. Shopping til denne service kan være skræmmende, og både POTS og VoIP-virksomhederne fortæller hurtigt, hvorfor deres service er bedre end den anden.