Sådan organiserer du internetadgangskoder på en lavteknologisk måde

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Dette projekt startede med et par papirark med webadresser og adgangskoder, og det voksede til et helt ark notebookpapir med alle adresser og adgangskoder. Problemet for mig var, at de var i helt tilfældig rækkefølge og til sidst blev for mange til papirarket.

2.

Brug af oplysningerne på arket eller hvor som helst du Har alle dine adgangskoder, transkriber dem hver på et indekskort. For eksempel ville jeg skrive på et kort 'eHow.com u0026 quot; og under det mit skærmnavn bruger nogle websteder bare min e-mail-adresse, så sæt den, der gælder. Og under det skriver du dit kodeord.

3.

Jeg har nogle kort, der har flere oplysninger om dem. For eksempel, kortet for min kreditkortkonto, sætter jeg kontonummer og udløbsdato. Dette er min reference, når jeg handler online i stedet for at skulle grave det faktiske kort.

4.

Dette trin er nøglen - læg kortene i alfabetisk rækkefølge. Nu, da nye kort tilføjes, kan de smuttes lige ind på det rigtige sted. På samme måde kan forældede kort trækkes uden at forstyrre systemet.

5.

Det anbefales ofte at sætte alle adgangskoderne i en fil på computeren, måske i et regneark. Men hvis computeren går i stykker eller filen er beskadiget, er du ikke heldig. Der er også sjældne tilfælde, at du måske vil bruge en computer andetsteds og kan tage kortene sammen med dig.

6.

Det er en god idé at ændre adgangskoder ofte. Af den grund skal du bruge en blyant til at skrive adgangskoden og den dato, du ændrede den. Det er nemt at slette den gamle og skrive i den nye. Dette er kun hvis du vil have dine kort til at være alle pæne og ryddelige, du kan helt sikkert bare krydse den gamle og skrive den nye i under den.

Tips og advarsler

  • Jeg foretrækker denne metode, fordi jeg kan lide at kunne mærke kortene og finde det, jeg har brug for hurtigt. Jeg kan ikke lide at skulle rulle ned på en computerskærm.
  • Jeg stoler på alle medlemmer af min husstand og fortæller dem om indekskortene, så de kan bruge dem, hvis jeg ikke kan, eller hvis jeg spørger dem til.
  • Dette er ikke den sikreste metode til lagring af adgangskoder. Teoretisk set kunne nogen bryde ind i dit hus og stjæle dem. Eller nogen der bor sammen med dig, kan komme ind i dem. Hvis det er en bekymring, så kan du oprette en computerfil og adgangskode beskytte det.
  • Det anbefales normalt ikke at skrive ned adgangskoder, men vi skal veje risikoen for at glemme adgangskoderne (høj i min tilfælde) mod risikoen for tyveri (lav, i mit tilfælde).
  • Jo mere vi bruger internettet og computere, jo flere passwords vi erhverver. Dette er min løsning på problemet med, hvordan man organiserer dem alle.