Sådan finder du offentlige domænebilleder på internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til Wikipedia-siden på offentlige websider. Du finder en liste over forskellige typer websteder, der indeholder public domain-fotos.

2.

Gå til Wikimedia-webstedet. På venstre side af siden ser du et link til Wikimedia Commons. Klik på dette link.

3.

Se øverst til højre på den nye side Du vil se en boks, der siger 'Søg i Commons.' Indtast dine søgekriterier, og klik derefter på 'Søg'.

4.

Vælg dit billede. Nogle kan endda give mulighed for et højere opløsningsfoto. Høj opløsning fungerer bedre end udskrivning, mens lav opløsning er mere egnet til internettet.

5.

Gå til Library of Congress American Memory hjemmeside. Dette websted har mange billeder tilgængelige under Fair Use loven. Fair Use giver dig mulighed for at bruge billeder til uddannelsesmæssige formål. Du skal levere kilden til billedet. Brug af disse fotos til kommercielle formål er dog strengt forbudt.

6.

Besøg Public Domain Image Gallery. Dette websted har en omfattende samling af naturfotografier. Højreklik på et billede og gem det til din computer.

7.

Besøg Creative Commons på CreativeCommons.org. Øverst på siden klikker du på 'Søg' og vælger 'Flikr.' Til højre har du mulighed for at vælge mellem fotos, du kan bruge til kommercielle formål og fotos, der kun kan bruges til ikke-kommercielle formål. Til højre for billedet kan der være tekst, der siger 'Nogle rettigheder forbeholdt.' Dette normalt betyder at billedet ikke kan bruges til kommercielle formål.

Tips og advarsler

  • Creative Commons Photos kræver altid tilskrivning.
  • Du kan også søge på de almindelige sider i Flikr og bede fotografens tilladelse til at bruge sit foto.
  • 'Indhold er konge.' Dette er en almindelig sætning, der bruges, når man taler om internetmarkedsføring. Men hvis indhold er konge, er et billede kejser. Tross alt taler et billede 1000 ord. Når det er sagt, mens nogle af os har en evne til fotografering, gør andre det ikke. I mange tilfælde kan omkostningerne ved professionel lagerfotografering være uoverkommelig for ejeren af ​​små virksomheder. Virksomhedsejere er ikke de eneste, der måske kræver billeder. Nogle mennesker kan simpelthen tilføje dem til deres blogs og hjemmesider. Historie buffs kan simpelthen nyde at have en samling af historiske billeder. Der er mange måder at få gratis billeder fra internettet på. Den bedste måde at gøre dette på er at finde værker, der er offentligt tilgængelige. Offentlige arbejder kan bruges af alle, og de er ikke underlagt nogen form for ophavsret. Der er tre situationer, der kan placere et arbejde i det offentlige område: 1. Ophavsretten er udløbet.2. Fotografen har doneret billedet til det offentlige domain.3. Billedet blev oprettet af et amerikansk regeringsorgan.