Sådan forbedres sikkerheden for et trådløst netværk (Wi-Fi)

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Det enkleste er at give nøglen til dit netværk trådløst. Mens den mest almindelige er nøglen 'WEP', er den mest sårbare. Derfor er det bedre at bruge WAP-protokollen, hvis den er tilgængelig. Enhver nøgle vil øge netværkssikkerheden.

2.

Mener den afstand du har brug for og begrænser. Hvis du ikke behøver at arbejde 100 meter fra din router, reducerer alcansar et minimum, som du kan arbejde glat af. Hidtil undgår vi ubudne.

3.

Opsæt et filter MAC. IP (Internet Protocol) er velkendt. Dette er et nummer, der identificerer internetforbindelser (ikke computere) og ændres hver gang du tilslutter / afbryder. MAC-adressen er i stedet en fysisk adresse på en computer, som ikke ændres, når du indtaster eller forlader et netværk. Ligeledes kan vi kun tillade vores teams at forbinde.

4.

Skjuler dit netværk. Mange routere giver mulighed for at skjule dit netværk. Det betyder, at det ikke vil være på listen over tilgængelige netværk. For at oprette forbindelse til det skal man manuelt konfigurere kunder.

I modsætning til en Ethernet-forbindelse (kabel) på en trådløs forbindelse til afsendelse kan signaler modtages af alle, der er tætte.