Sådan forbinder du to computere til DSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb en netværksrouter for at dele DSL-forbindelsen. Kablede routere er billigere og mere pålidelige, men et fysisk kabel skal køres fra hver computer til routeren. Trådløse routere er dyrere og kræver, at hver computer har en trådløs adapter, som ikke er standard på de fleste desktops. Dette vil føje til de samlede omkostninger ved netværket.

2.

Få et par Ethernet-kabler til kablet netværk eller trådløse adaptere til trådløst netværk.

3.

Tilslut hver computer til routeren ved hjælp af et Ethernet-kabel eller installer de trådløse adaptere i henhold til den medfølgende dokumentation.

4.

Tilslut router til DSL-modemet ved hjælp af et Ethernet-kabel.

5.

Bestem routers standard IP-adresse, brugernavn og adgangskode ved at høre den dokumentation, der fulgte med den.

6.

Naviger til routerens webbaserede kontrolgrænseflade ved at indtaste u0026 # x201C; http: //192.168.0.1u0026#x201D; ind i routeren. Udskift tallene med den korrekte IP-adresse til routeren. Indtast brugernavn og adgangskode, når du bliver bedt om det.

7.

Indstil præferencerne for netværket ved hjælp af konfigurationsprogrammet. De fleste routere er som standard indstillet til at bruge dynamiske IP-adresser, men de tilbyder også statisk IP-adressering. For trådløse netværk skal man først oprette forbindelse til routeren med et Ethernet-kabel for at indstille SSID, trådløs kanal, kryptering og andre trådløse muligheder.

8.

Indtast brugernavn og adgangskode, som blev tildelt af DSL-udbyderen. Indtast dem under afsnittet for DSL eller PPPoE. På enkelte computere indtastes disse oplysninger normalt i tjenesteudbyderens software på skrivebordet, og det gør det muligt for netværket at godkende forbindelsen. Nogle nyere modemer kræver muligvis ikke disse oplysninger.

9.

Gem indstillingerne, genstart routeren og kontroller, at begge computere kan få adgang til internettet.

Tips og advarsler

  • Selv om det er sjældent, har nogle DSL-modemer ikke en Ethernet-forbindelse, og de skal være tilsluttet computeren via en USB-port. Hvis dette er tilfældet, oprettes netværket ens, minus Ethernet-kabelforbindelsen fra routeren til DSL-modemet. Derefter skal forbindelsen blive delt mellem de to computere ved hjælp af internetforbindelse deling i Windows eller et lignende program i andre operativsystemer. Computeren med det tilsluttede modem fungerer som værten og kører softwaren, mens den anden computer fungerer som klienten.
  • Se brugerens brugerpolitik, før du tilslutter mere end en computer til DSL-linjen. Nogle udbydere forbyder øvelsen, eller de kan opkræve ekstra for hver ekstra computer.
  • Ofte, når DSL er installeret i hjemmet, vil tjenesteudbyderen kun oprette den til en enkelt computer. Hvis der er mere end en computer i huset, eller en tilføjes på et senere tidspunkt, er det stadig muligt at forbinde to computere eller mere til DSL-linjen ved hjælp af et par stykker billigt netværksudstyr. I de fleste tilfælde tager det kun få minutter at få begge computere tilsluttet og på internettet.