Sådan installeres og konfigureres DNS-service og passende zoner i Windows Server 2003

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vores første forsøg ville være at istandsætte DNS-tjenesten, så den kan bruges som en tjeneste på vores system. Åbn konfigurér din Server-valgmulighed placeret i Kontrolpanel i afsnittet Administrative værktøjer.

2.

Dette vil grundlæggende starte en guiden for bedre at hjælpe dig med installationen af ​​DNS-tjenesten til din computer.

3.

Når guiden starter, vil den byde dig velkommen med en varm hilsen. Klik blot ved siden af ​​blomstre på den næste skærm for at begynde at installere DNS-tjenesten.
Næste vil du se en serverrolle liste, klikke på DNS ​​Server-indstillingen og derefter klikke på næste.
Nu vil du se en oversigtsside, der viser de muligheder, du har valgt til at installere på en computer. Klik på Næste for at fortsætte.
BEMÆRK: Du kan blive beskyttet for din Windows-server 2003-cd for at fuldføre installationsprocessen.

4.

Det anbefales at have en statisk i.p. adresse, inden du gennemfører næste trin, medmindre du har DHCP aktiveret på din computer. Klik på Næste for at fortsætte. Mest statiske i.p. adresser kan hentes af din internetudbyder.

5.

Nu da vi har installeret DNS som en tjeneste, skal vi konfigurere systemet som en DNS-server. DNS-serverguiden vises automatisk. Klik på Næste for at overføre forbi velkomstskærmen.

6.

Det første skridt til at konfigurere vores DNS-server er at oprette zoner for fremadrettet og omvendt søgning, find den radioknap, der er knyttet til denne indstilling og klik derefter på næste. Hvis du har tendens til bare at oprette en cache-kun DNS-server, kan du vælge indstillingen Kun for at konfigurere røde tip kun. Ellers skal du klikke på næste.

7.

Klik på Ja efterfølgende for at oprette en fremtidsopsøgningszone og klik på siden for at fortsætte.
Vælg alternativet Primær zone, hvis din DNS-server allerede har en domænecontroller installeret. Du skal vælge butikken i zonen i den aktive mappe. Klik på Næste. Da vi allerede har en domænecontroller, som vi bruger, skal vi vælge primærzonevalget, og klik derefter på næste.

8.

Indtast et nyt zenavn i feltets feltfelt og Klik på ved siden af ​​at fortsætte.

9.

Forlad filnavnet til standard zonenavn, så du kan få en ide bagefter, hvor filen er placeret, og hvad filen indeholder. Når du har foretaget dine rettelser, skal du klikke på næste.

10.

Vælg den dynamiske opdateringsknappen og klik på Næste. Årsagen til de dynamiske opdateringer er for eksempel, at du kan opdatere en webside på dit websted i den aktive mappe og overskrive den eksisterende fil, som automatisk opdateres via internettet. Derfor tillader dette sømløs integration i dit websted.

11.

Vælg nej. Opret ikke en omvendt opslagszone nu, og klik ved siden af ​​for at fortsætte.

12.

For nu da vi bare konfigurerer vores service, behøver vi ikke konfigurere serveren til at sende forespørgsler til radioknappen, så klik videre for at fortsætte.

Tips og advarsler

  • Nu hvor vi har konfigureret DNS-serveren, kan vi afslutte guiden. Efter klik på slutningen vises Configure Your Server igen, hvilket angiver, at du har installeret serveren med succes. Klik på finishknappen for at fuldføre opsætningen.
  • De angivne trin er med hensyn til korrekt beskrevne trin, du ville tage for at installere og konfigurere DNS-tjenesten og eventuelle relevante zoner på den nye maskine.