Sådan irritere folk på telefonen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug lange pauser til at skabe store huller i stilhed. Besvar kun højttaleren efter at have stillet spørgsmålstegn ved, om du stadig er på linjen. Denne passive aggressive teknik kan irritere højttaleren nok, at han afslutter samtalen.

2.

Frustrer opkalderen ved at quizere hende om ting, du har sagt. Lav en erklæring og beder derefter højttaleren om at gentage ordlydende, hvad du lige har sagt; insistere på vigtigheden af, hvad du siger. Denne teknik gør opkalderen spørgsmålstegn ved gyldigheden af, hvad hun har at sige, og om det er besværet med denne samtale.

3.

Spørg spørgsmål om, hvad højttalerne siger, og spørg taleren om at gentage ord og sætninger. Højttaleren bliver vred, når han er nødt til at holde af med at give nye oplysninger og rehash det, han allerede har sagt. Pas på: Denne teknik er let at se, og det vil sandsynligvis føre til et argument.

4.

Stå i et støjende område. Denne teknik fungerer bedst med en mobiltelefon. Prøv at stå tæt på veje eller travle legepladser. Så længe baggrundslydene konkurrerer med din stemme og / eller den, der ringer op, vil hun sandsynligvis blive vred og afslutte telefonopkaldet tidligt.

Tips og advarsler

  • Hold din ro i hele samtalen.
  • Mange af disse teknikker kan føre til argumenter; Brug dem efter eget valg.
  • At komme under huden af ​​en langvarig slægtning eller en påtrengende telemarketer kan være et nyttigt værktøj, der hjælper dig med at afslutte potentielt lange samtaler. Brug oplysningerne i denne vejledning til at hjælpe med at afslutte de mindre end ønskelige samtaler tidligt.