Sådan konfigureres et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer adaptere i hver computer i overensstemmelse med de instruktioner, der følger med hver adapter. Tilslut en router til internetmodemet med et Ethernet-kabel, der kører fra modemet til WAN-porten på routeren.

2.

Slut en af ​​computere til routeren ved hjælp af en standard Ethernet-kabel.

3.

Følg instruktionerne, der fulgte med routeren, for at få adgang til routerens webbaserede konfigurationsprogram. Typisk er en adresse svarende til u0026 # x201C; http: //192.168.1.1u0026#x201D; er indtastet i en webbrowser, hvor den numeriske streng erstattes af routers standard IP-adresse.

4.

Indsæt standard administratornavn og adgangskode, når du bliver bedt om det router. Disse oplysninger kan også findes i brugerens manual til routeren.

5.

Find de trådløse konfigurationsindstillinger i programmet. Vælg et unikt netværksnavn i afsnittet, der er markeret SSID.

6.

Vælg en af ​​de 11 tilgængelige trådløse kanaler, der skal bruges. Hvis der er flere trådløse netværk i området, kan ændring af denne indstilling reducere eller eliminere interferens fra nabobenetværk.

7.

Aktivér trådløs kryptering. Der er tre almindelige typer, som er WEP, WPA og WPA2. WPA2 er den stærkeste form for kryptering, efterfulgt af WPA, og den svageste er WEP. Vælg en adgangskode eller krypteringsnøgle, og skriv den ned for fremtidig reference. Trådløs kryptering forhindrer indtrengere i at få adgang til netværket og potentielt stjæler personlige oplysninger.

8.

Skift standard administratornavn og kodeord for at gøre det endnu sværere for en outsider at få adgang til router.

9.

Aktiver routerens firewall, som beskytter det trådløse netværk mod internetbaserede indtrængen. Gem alle indstillinger og genstart routeren. Ethernet-kablet kan derefter afbrydes fra computeren, der bruges til at konfigurere routeren.

10.

Åbn konfigurationsindstillingerne for den trådløse adapter på hver computer, der vil være på netværket.

11.

Indstil SSID, trådløs kanal og krypteringsadgangskode eller tast for at matche indstillingerne for den trådløse router. I Windows kan dette også gøres via u0026 # x201C; Zero Configuration u0026 # x201D; applet, som sætter SSID'en og den trådløse kanal korrekt, når den finder routeren. Appleten vil så anmode brugeren om adgangskoden eller nøglen.

12.

Aktiver fil og printerdeling på hver computer, hvis det ønskes. Sørg desuden for at brandwallen er aktiveret.

13.

Kontroller hver computer for at kontrollere, at den har adgang til internettet og de andre computere.

En af de nemmeste måder at dele en internetforbindelse, filer og printere på mellem to eller flere computere er at bruge et trådløst netværk. Et trådløst netværk består typisk af en adapter, der er installeret på hver klientcomputer, og en trådløs router eller adgangspunkt, der forbinder alle computere sammen og til internettet. I modsætning til et Ethernet-netværk er der ingen ledninger, der forbinder computeren med netværket, og dermed er computerne ikke rettet til et enkelt sted og kan strejfe gennem hele netværksområdet. Med det korrekte udstyr kan et trådløst netværk konfigureres og køre på mindre end en time.