Sådan laver du en printer trådløs

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få en trådløs printernetkort, der er kompatibel med både dit trådløse netværk og din printer. Selvom printerens dokumentation muligvis ikke udtrykkeligt siger, at den er kompatibel med en udskriftsserie, er mange kompatible, og dette kan verificeres ved at kontrollere webstedet for printerserverens fabrikant. Hvis du har en multifunktionsprinter, fungerer kun udskriftsfunktionen sammen med de fleste trådløse printservere, selv om nogle få har for nylig tilføjet support til scanning og printerens andre funktioner.

2.

Læs hele dokumentationen, der fulgte med den trådløse printerserver. Håndbogen beskriver detaljerne i installationsrutinen.

3.

Tilslut printeren til den trådløse printserver via USB-kablet. Tilslut printerens vekselstrømsadapter og tænd for enheden.

4.

Slut et Ethernet-kabel mellem den trådløse printserver og din computer. Dette vil kun blive brugt til den oprindelige opsætning.

5.

Indsæt den cd, der fulgte med printerserveren, i dit cd-rom-drev. Start softwaren, hvis den ikke starter automatisk. Programmet vil følge dig igennem installationsprocessen, som omfatter indstilling af enhedens IP-adresse, indstilling af adgangskode, konfiguration af det til at oprette forbindelse til det trådløse netværk, installation af de drivere, der tillader printerserveren at bruge printeren og installere printerdriverne på dine computere.

6.

Vælg, hvordan din printserver vil blive behandlet. De fleste enheder er konfigureret til at bruge dynamisk adressering som standard, hvilket betyder at din trådløse router vil tildele en IP-adresse til den. Dette gør det muligt for serveren at installeres nemt på netværket, men det betyder også, at printerens IP-adresse kan ændre sig over tid. Den anden mulighed er at tildele en statisk IP-adresse til din printserver. Denne indstilling er mere pålidelig, da printernetkortet altid bruger samme IP-adresse, hvilket gør det nemmere for computere at finde printeren og lettere at få adgang til printernetkortets online konfigurationsprogram. Hvis din router har IP-adressen til 192.168.0.1, skal du for eksempel indstille printernetkortet til noget som 192.168.0.2 eller 192.168.0.3, så længe en anden enhed ikke bruger den pågældende adresse.

7.

Indstil en adgangskode, der skal bruges til at få adgang til enhedens online konfigurationsprogram.

8.

Konfigurer printserveren for at få adgang til dit trådløse netværk . Giv det samme SSID-netværksnavn som din router og indstil det til at bruge den samme trådløse kanal. Hvis kryptering bruges på routeren, skal du aktivere kryptering på printerserveren og indtaste krypteringsnøglen eller adgangskoden.

9.

Følg instruktionerne fra printernetkortet u0026 # x2019; s software til installation af printerdrivere på enheden.

10.

Afbryd Ethernet-kablet og lad enheden forbinde via det trådløse netværk.

11.

Installer printerdriverne på hver computer, der bruger printeren.

12.

Få adgang til printernetkortets online konfigurationsprogram for at bekræfte alle indstillinger ved at indtaste enhedens IP-adresse i en webbrowser, ved hjælp af u0026 # x201C; http: //192.168.0.2u0026#x201D; format. Indtast administratornavn og kodeord.

Den typiske metode til at dele en printer mellem flere computere på et lille trådløst netværk er at forbinde printeren til en af ​​computerne og derefter aktivere den til at blive delt på tværs af netværket. Det største problem med denne metode er imidlertid, at værtscomputeren til printeren skal være tændt og konfigureret korrekt for at andre computere skal kunne udskrive. Selv om dette er tilfældet, har der imidlertid tendens til at ske fejl i netværket eller værtscomputers operativsystem, der i bedste fald gør det trådløse netværkstryk upåliteligt. Heldigvis er der en bedre måde at dele en printer på ved hjælp af en enhed, der er kendt som en trådløs printserver. Denne enhed kan gøre næsten enhver USB-printer trådløs og pålidelig tilgængelig til netværket.