Sådan opretter du et WAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret en bredbåndsforbindelse på plads med et fungerende modem.

2.

Installer trådløse netværkskort i alle de computere, der har brug for for at kunne få adgang til netværket og indstille computerens netværksforbindelsesegenskaber, så den trådløse forbindelse er aktiv. (Måden at gøre varierer afhængigt af platform og operativsystem - nogle computere registrerer automatisk og bruger det trådløse netværkskort, men andre kan have brug for drivere og anden konfiguration.)

3.

Slut dit modem til en trådløs router. Sørg for at du tilslutter netværkskablet til den korrekte slot.

p> 4.

Kontroller instruktionerne, der fulgte med den trådløse router. Du skal måske installere administrationssoftware for at få adgang til og konfigurere routeren, eller du skal muligvis bare indtaste en IP-adresse eller URL. < /p>

5.

Få adgang til routeren og konfigurere netværket til at opfylde dine behov. Hvis du vælger at bruge nogen form for sikkerhedsprotokol for at beskytte mod uautoriseret adgang til dit netværk, skal du bruge

Tips og advarsler

  • Når dit netværk går ned, og computere ikke kan få adgang til internettet, skal du genstarte router vil ofte bringe den op igen.
  • Der er meget variation i konfigurationsmetoder fra produkt til produkt; Når det er muligt, skal du have brugsanvisningen til rådighed for at høre.
  • Hvis du ikke har instruktionsmanualen eller driverprogrammet, er det ofte muligt at finde drivere og produktspecifikke oplysninger ved at søge på internettet.
  • Brug af en form for trådløs kryptering eller sikkerhedsprotokol er klogt, hvis du ikke vil risikere udenfor folk, der bruger din netværksbåndbredde eller finde vej til din computer.
  • Oprettelse af et WAN er en af ​​de ting, der lyder udfordrende, hvis du ikke er naturligt tilbøjelig til teknologi, men det er faktisk ret nemt at få din hjemmecomputer forbindelse via et WAN (som står for trådløst netværk). De fleste af de produkter, der for øjeblikket er på markedet, er plug-and-play og kræver lidt teknisk knowhow at indføre. Opsætning af et WAN til et stort firmakontor kan være lidt mere udfordrende, men hvis du ved hvordan man læser en brugervejledning, kan du højst sandsynligt oprette et WAN i dit hjem.