Sådan oprettes et computernetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få en netværksadapter til hver computer, der ikke allerede har en. En netværksadapter er en enhed, der gør det muligt for en computer at oprette forbindelse til et netværk. Hver computer på netværket vil have brug for en af ​​disse. Netværksadaptere kommer i mange former, nogle tilsluttes til din computer ved hjælp af USB (det er den nemmeste type at installere), nogle bruger en seriel port på 9 eller 25 pin, men normalt kun meget gamle, og nogle forbinder til computeren ved at installere det inde i computeren, som jeg ikke vil diskutere i denne artikel, fordi det ikke er et andet emne for en anden dag og går ind i disse detaljer, vil kræve at skille din computer til arbejde på sin interne elektronik. Den type netværkskort, som de fleste bruger er en 'Ethernet-adapter'. De fleste moderne computere har allerede installeret en Ethernet-adapter fra fabrikken.

2.

Få kategori 5e-kabler. Dette er typen af ​​kabel, der er bruges til at forbinde computere ved hjælp af Ethernet-adaptere. Normalt er kategori 5e-kablet et tykt blåt kabel med stik på enden, der ligner RJ11 US-telefonstik, medmindre de er bredere.

p> Få en netværksrouter eller en switch. En netværkskontakt er en enhed, der bruges til at forbinde computere der på et netværk. Dette vil være i den anden ende af kategori 5e-kablet fra hver computer. Kun én er nødvendig for et netværk på 4 computere eller mindre normalt, alt afhænger af hvilken slags router eller switch du får, nogle tillader op til 25 computere, men disse kan blive meget dyre, fordi dem som dette er kommercielle kontakter. En router er simpelthen en switch, der gør det muligt for et netværk at blive koblet til et andet netværk via Network Address Translation Technology (NAT), du vil sandsynligvis bruge en router, hvis du bruger dit netværk til at dele en enkelt internetforbindelse.

p> 4.

Tilslut det! Nu hvor du har alle nødvendige forsyninger til oprettelse af dit netværk, kan du begynde at installere det! Du skal først sørge for at dine netværksadaptere er installeret på alle computere. Hvis alle Ethernet-adaptere er installeret, er det tid til at tilslutte disse 5e-kabler til routeren eller switchen! Hvis du har en switch, skal du blot stikke den ene ende af hvert kabel til en stikkontakt i kontakten, og den anden ende i stikket i ethernetkortet på hver computer. Men hvis du har en router, er det vigtigt at afgøre, hvilket stik der skal tilslutte ting til. kabler, der skal til Ethernet-kortene på computeren, skal tilsluttes et stik på routeren, der er mærket LAN eller Local eller Network. Hvis du deler en internetforbindelse, skal du også sørge for, at du har et kabel- eller DSL-modem, der har en Ethernet-udgang. Når du finder Ethernet-stikket på dit kabel- eller DSL-modem, skal du tilslutte den ene ende af et kategori 5e-kabel til stikket, og den anden ende af din router. Kabel- eller DSL-modemet skal tilsluttes stikket på din router, der er mærket Internet eller WAN eller Uplink. Jeg er usikker på, om dialupmodemene endda understøtter delte forbindelser, så vidt jeg ved, findes der ikke dialupmodemer med Ethernet-output, men der er måder at dele en opkaldsforbindelse via et netværk på, men jeg vil ikke diskutere det i denne artikel, fordi det er et andet emne for en anden dag.

På grund af de mange forskellige operativsystemer og de forskellige metoder til at fuldføre denne proces er den nemmeste måde at fuldføre denne proces på universelt, Brug af ethvert operativsystem eller en computer er at genstarte hver computer på netværket. Når de alle starter, skal du kunne bruge dit netværk til at gøre mange ting, men jeg vil ikke dække hvad du kan gøre med dit netværk i denne artikel, fordi denne artikel handler om at oprette et netværk, og ikke bruge det.

Jeg håber du nyder dit nye netværk!

Tips og advarsler

  • Denne artikel dækker kun det grundlæggende om, hvordan man opretter en enkel kablet netværk. der er mange muligheder og forskellige veje, du kan tage med computernetværk, mange er meget komplekse, så denne artikel diskuterer bare, hvordan man opretter det mest enkle, grundlæggende netværk, der er alt hvad du virkelig har brug for i et hjem eller lille kontor.
  • Har du mere end en computer og vil dele filer, en printer, en internetforbindelse eller andre computerressourcer mellem dem alle? Hvis ja, så har du brug for et computernetværk. Et computernetværk forbinder to eller flere computere og / eller enheder sammen, så de kan dele ressourcer som filer, data, printere eller endda en enkelt internetforbindelse. Når du har oprettet dette netværk, kan du dele filer og andre data, og hvis du har internetforbindelse, kan alle computere på netværket bruge internettet med en enkelt forbindelse (hvis du vælger hardware, der understøtter dette).