Sådan opsættes Internet Connection Sharing i Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at modemet er installeret og arbejder på den XP-computer, du ønsker at være vært for de andre computere på netværket.

2.

Konfigurer forbindelsen til internettet, og sørg for at du kan surfe på internettet, før du kan dele internetforbindelsen.

3.

Klik på din 'Start' -menuknap og derefter på 'Opret forbindelse til.' Når den næste skærm kommer op, skal du klikke på 'Vis alle forbindelser.'

4.

Højreklik på ikonet for den forbindelse, du bruger til at oprette forbindelse til internettet. Et nyt vindue kommer op.

5.

Klik på fanen 'Avanceret' på den nye skærm. I den anden boks vil du se en boks for at 'tillade andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse.' Marker denne boks.

6.

Bestem, om du vil, at de andre computere på dit netværk skal kunne oprette forbindelse til internettet når som helst. Hvis du forlader denne boks ukontrolleret, betyder det at du skal have en etableret forbindelse, før en anden computer kan oprette forbindelse til internettet.

7.

Klik på det sidste afkrydsningsfelt, hvis du vil andre computere på netværket for at kunne slå disse muligheder fra og til.

8.

Klik på knappen 'OK', når du har lavet dine valg. Genstart din computer, og alle computere på dit netværk skal kunne surfe på Internettet eller downloade e-mails ved hjælp af din forbindelse.

Tips og advarsler

  • Forlader den anden boks ukontrolleret er en måde at overvåge den tid andre bruger på internettet. Da de kun kan forbinde via den ene computer, kan den lukkes, når du surfer på nettet, er upassende.
  • Dette vil fungere for to eller flere computere, der enten virker via et netværkshub eller direkte forbundet med hinanden en LAN-port.
  • Internetforbindelse deling i Windows XP er en enkel måde at tillade alle netværkscomputere i dit hjem at oprette forbindelse til internettet på samme tid. Det giver dig mulighed for at undgå omkostningerne ved at have et separat modem til hver computer og kan konfigureres til kun at tillade andre computere online, når hovedcomputeren er tilsluttet eller tillader de andre computere at tilslutte, når det er nødvendigt. Den eneste ulempe ved at bruge internetforbindelse deling er, at værtscomputeren skal være i gang for de andre computere i netværket for at forbinde.