Sådan tilsluttes 2 computere trådløst

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent en trådløs adapter til hver computer. Bærbare computere har ofte en adapter indbygget, men desktops skal normalt have en adapter installeret. Interne PCI-adaptere eller USB-adaptere er let tilgængelige for at gøre skrivebordet trådløst, og til bærbare computere er trådløse adaptere tilgængelige i PC Card-format. De fleste bærbare computere kan også bruge USB-adaptere.

2.

Køb en trådløs router til netværket, hvis det ønskes. Selv om det er muligt at netværk computere uden en router, forenkler routeren opsætningen af ​​det trådløse netværk, udvider den afstand der er mulig mellem computere og tilbyder også flere muligheder for at tilpasse og kontrollere netværket.

3.

Installer de trådløse adaptere i overensstemmelse med de instruktioner, der følger med enhederne. Konfigurer hver adapter til at bruge det samme SSID-netværk, trådløs kanal og adgangskode eller nøgle til trådløs kryptering. Hvis der ikke er nogen router involveret i netværket, skal du indstille hver adapter til at bruge u0026 # x201C; ad hoc u0026 # x201D; driftstilstand. Hvis en router skal bruges, skal du sætte hver adapter til u0026 # x201C; infrastruktur u0026 # x201D; mode.

4.

Konfigurer routeren, hvis en bruges. Slut en computer til routeren ved hjælp af et Ethernet-kabel. Efter den specifikke instruktion i routerens manual, skal du gå til routerens webbaserede kontrolside. Dette gøres ved at indtaste noget svarende til u0026 # x201C; http: //192.168.1.1u0026#x201D; i en webbrowser, erstatter tallene med enhedens standard IP-adresse. Indtast standard brugernavn og kodeord, som også findes i manualen. Konfigurer routeren til at bruge den samme SSID-, kanal- og krypteringsadgangskode eller nøgle som de trådløse adaptere. Routeren kan også bruges til at tildele statiske IP-adresser, opsætte en firewall og kan bruge mange andre funktioner. Når routeren er konfigureret, er Ethernet-kablet fra computeren til routeren ikke længere nødvendig, og computerne skal kunne oprette forbindelse til routeren trådløst. Tilslut routeren til internetmodemet via WAN-porten.

5.

Indstil de to computere til at bruge fil og printerdeling, hvis det ønskes. Begge computere skal bruge det samme arbejdsgruppens navn for at overføre filer trådløst. Hvis du bruger et ad hoc-netværk, skal internetforbindelse deling også være aktiveret for begge computere at dele internetforbindelsen. Når en router er inkluderet i netværket, håndterer routeren internetforbindelse.

6.

Kontroller, at begge computere kan få adgang til internettet og overføre filer frem og tilbage, hvis fildeling har været aktiveret.

Tips og advarsler

  • Brug af et trådløst netværk uden kryptering gør det muligt for indtrengere let adgang til dit netværk og måske dine personlige oplysninger. Aktivér kryptering, når det er muligt.
  • En af de nemmeste måder at dele filer på mellem to computere eller dele en internetforbindelse trådløst er at oprette et netværk mellem dem. Der er to almindelige netværkstyper, der er i brug i dag, et kablet Ethernet-netværk eller et trådløst netværk. Mens Ethernet-netværket kan tilbyde bedre hastighed og pålidelighed kræver det, at der køres et kabel mellem de to computere; hvis de er i to forskellige rum, kan det være en god opgave. Et trådløst netværk gør det muligt for computere at tilslutte uden komplicerede kabelforløb eller boring. Dagens hardware gør det også nemt at få et trådløst netværk op og kører.