Sådan undgår du e-mail-svindel for at forhindre identitetstyveri

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Undgå e-mail-svindel for at forhindre identitetstyveri kan være svært, men det kan gøres. Personer, der bruger e-mail-svindel som en måde at begå identitetstyveri, beder ofte om dine personlige oplysninger. Vær forsigtig med enhver e-mail, der beder om dit personnummer, e-mail-brugernavn eller adgangskode, fødselsdato eller enhver anden form for personlig information.

2.

Hvis en email er fra en ukendt email adresse, og du vælger at læse den gør det med forsigtighed. Du skal læse omhyggeligt for skrifttyper, grammatiske fejl eller dårlig skrivning. Selv om der er mange mennesker, der har problemer med stavning, og så kommer mange identitetstyveri ringe fra lande uden for USA, så forståelsen af ​​engelsk er ikke perfekt. Derudover er identitetsstyveri blevet rapporteret fra e-mail-svindel, der bruger en e-mail-adresse, som 'kiggede u0026 quot; legitim på grund af ligheden med eksisterende virksomheder, for eksempel Bank of America i stedet for Bank of America.

3.

Beskyt altid din computer og e-mail-adgangskoder. Identitetstyvene vil forsøge at bryde dine adgangskoder, hvis de har din e-mail-adresse. Når du laver en adgangskode, især for bankkonti, skal du sørge for at oprette et stærkt kodeord. Normalt betyder dette, at der er bogstaver, tal og tegn, for eksempel: 1good * darn * password4me

4.

Hvis du mener, at nogen har forsøgt at få adgang til din e-mail-konto, skal du kontakte din email udbyder. Du skal straks ændre din adgangskode. Hvis du har softwaren, skal du køre en viruscheck på din computer. Det tager kun et sekund for en tyv at stjæle dine oplysninger og gøre livet rodet.

5.

Svar ikke på en mistænkelig email. Dette er en af ​​de største metoder til forebyggelse af identitetstyveri. Nogle e-mail-udbydere, såsom Hotmail, har en sektion til at rapportere mistænkelige e-mails eller et phishing-svindel. Det er vigtigt at tage en aktiv rolle i forebyggelsen af ​​identitetstyveri.

6.

Aldrig besvare en anmodning om penge.

Tips og Advarsler

  • Lyt til din tarm - hvis det ikke føles rigtigt, følg din intuition
  • , hvis du får en meddelelse om bekræftelse af din anmodning om at ændre dit kodeord, men du har ikke bedt om det, skal du ændre din adgangskode med det samme, fordi det viser, at nogen har forsøgt at få adgang til din konto, og derefter ændre den igen et øjeblik senere for at være ekstra sikre.
  • Giv aldrig personlige oplysninger
  • Giv ikke din e-mail-adresse til alle eller tilmeld dig med den samme e-mail-adresse til alle de ting, du gør online
  • Se de mest almindelige e-mail-svindel på www.snopes.com. < / li> Identitetstyvene er tyverier, der bryder ind gennem din computer. Når identitetstyveri løber voldsomt, er det vigtigt at vide, hvordan man beskytter dig selv. En af de hurtigste og undertiden nemmeste måde for folk at stjæle dine oplysninger er via din email. En måde at forhindre identitetstyveri på er at undgå e-mail-svindel .