Sådan verificeres Active Directory-installation i Windows Server 2003

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Se begivenhedslogfilen til begivenhedsvisningsprogrammet
Åbn snapin-modulet Event Viewer fra programgruppen Administration Tools.

2.

Vælg i venstre rude Directory Services.

3.

I den højre rude skal du bemærke, at du kan sortere oplysninger ved at klikke på kolonneoverskrifter. Du kan f.eks. Klikke på kolonnen Kilde for at sortere efter den tjeneste eller proces, der rapporterede begivenheden.

4.

Dobbeltklik på en begivenhed i listen for at se detaljerne for den pågældende vare. Bemærk at du kan klikke på knappen Kopier for at kopiere begivenhedsoplysningerne til Udklipsholderen. Du kan derefter indsætte dataene i et dokument til senere reference. Du kan også flytte mellem elementer ved hjælp af op- og nedpilene. Klik på Ok, når du er færdig med at se en begivenhed.

5.

Filtrer en begivenhed ved at højreklikke på katalogtjenesten i venstre rude, vælg Egenskaber og vælg derefter filteret fane. Bemærk, at filtrering ikke fjerner poster fra hændelsesloggen - det begrænser kun deres display.

6.

For at kontrollere Active Directory installation skal du se efter begivenhederne i forbindelse med korrekt opstart af Active Directory, som f.eks. Event ID 1000 (Active Directory og Startup Complete) og 1394 (Forsøg på at opdatere Active Directory Database er lykkedes). Vær også sikker på at undersøge eventuelle fejl eller advarselsmeddelelser, fordi disse kan indikere problemer med DNS eller andre nødvendige tjenester.

Når du er færdig med at se information i Event Viewer, Luk ansøgningen for at fuldføre installationsverifikationsprocessen.

Tips og advarsler

  • Når du følger med denne vejledning, skal du sørge for at du har installeret korrekt konfigureret Windows Server 2003 og Active Directory til arbejdsformål. Hvis ikke, skal du ikke forsøge at placere Active Directory i et levende miljø på et intranet eller internettet af sikkerhedsmæssige årsager.
  • Brug af disse teknikker garanterer dig næsten, at din installation af Active Directory blev installeret korrekt, når den blev installeret. På denne måde er du i stand til at bevæge dig på bedre projekter for at implementere ikke kun sikkerhed, men også information.