Tilslutning af to pc'er med en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at strømmen er slukket på pc'erne, routeren og et kabel- eller DSL-modem. Hvis du installerer en ny router, skal du vente med at forbinde strømmen, indtil du har afsluttet de næste tre trin.

2.

Slut den ene ende af en Ethernet-kategori Fem eller Kategori Six-kabel til en af PC'ens Ethernet-netværkskort på bagsiden af ​​pc'en. Dette vil fungere for en kablet router.

3.

Slut den anden ende til en af ​​routers Ethernet-porte.

4. < / p>

Gentag trin 1 og 2 for den anden pc.

5.

Slut routerens strømadapter til routeren og sæt den anden ende i en stikkontakt. Tænd både routeren og pc'erne.

6.

Kontroller, at begge pc'er er konfigureret til automatisk at få en IP-adresse fra routeren. Hvis ikke, gør dette via 'Egenskaber' -forbindelsen i netværksmappen på hver pc.

7.

Følg trin 1 for en trådløs router. Det kan være nemmere at køre routerens installations-cd eller ekspresguiden software, som generelt er tilgængelig for nyere routere. Linksys har for eksempel et downloadbart EasyLink Advisor-program, der går igennem processen gennem processen (se Ressourcer nedenfor).

Tips og advarsler

  • Fine- Tuning af opsætningen, når den grundlæggende forbindelse er etableret, er nemmest at gøre via routerens webadgang. Indtast bare http://192.168.1.1, routers standard IP-adresse, i en webbrowser for at åbne konfigurationsskærmen.
  • For sikkerheden skal du ændre routers standard loginadgangskode .
  • Med trådløse routere skal du ændre standardnavnet på den trådløse forbindelse på hver pc og sikre, at den højest mulige krypteringsmetode bruges.
  • For at forbinde begge pc'er til internettet gennem routeren, brug enten et Ethernet-kabel fra routeren til Internet-modemet eller et USB-kabel, hvis dette er den måde, modemet fungerer på. Ethernet-forbindelsen på en kablet router er normalt den fjerneste fra strømforbindelsen og kan mærkes med u0026 # x201C; WAN u0026 # x201D; (Wide Area Network).
  • De fleste routere har også en Uplink-port, som gør det muligt at tilføje flere enheder som f.eks. Et nav eller en switch.
  • For at undgå mulig elektrisk skade på udstyr, sluk strøm, før du tilslutter eller frakobler kabler.
  • Tilslut routeren til en stikkontakt med overspændingsbeskyttelse. PC'er skal enten have overspændingsbeskyttelse.
  • Netværks-pc'er med nuværende systemer er generelt ikke et problem. Meget af processen er automatiseret og kan gøres fra producentens installations-cd eller downloadbar software. De fysiske trin til etablering af forbindelser vises nedenfor.