Sådan Reset Password på Cisco Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download et program kaldet Putty fra det første ressourcested nedenfor. PuTTY er en terminal emulator applikation, der kan fungere som klient for SSH, Telnet, rlogin og rå TCP computing protokoller (Putty on Wikipedia).

Tilslut den ene ende af det blå serielle kabel til Cisco Routeren og den anden til din computer. Åbn Putty-programmet på din computer og vælg alternativknappen ud for u0026 quot; seriel u0026 quot; på højre side af startvinduet. Klik på u0026 quot; Åbn u0026 quot; knappen i nederste højre hjørne af Putty start vinduet for at åbne terminalen.

3.

Tænd Cisco Routeren. Så snart routeren begynder at ilægge i vinduet grøn og sort Putty terminal, skal du trykke på u0026 quot; Ctrl u0026 quot; og u0026 quot; Break u0026 quot; nøgler samtidigt, indtil den går i rommon-tilstand.

4.

Når du er i rommon-tilstand, skal du ændre konfigurationsregisternummeret for at gøre routerens start fra en tom konfigurationsfil. For Cisco Routers 2800-serierne arbejdede kommandoen 'Confreq 0x2142', der ændrede registernummeret til 2142. Søg på cisco.com for at få oplysninger om din bestemte Cisco Router-serie.

5.

Skriv genstartskommandoen i rommon-tilstand, som er 'nulstillet'. Dette vil starte router op igen. Når det er færdigt, skal du kunne skrive 'en' for at komme ind i aktiveringstilstand uden adgangskode.

6. Når du ændrer kørskonfigurationen i RAM og gemmer den til startkonfigurationen i NVRAM, skal du huske at ændre konfigurationen registrer nummer tilbage til standard (normalt 0x2102). Dette er vigtigt, hvis du ændrer noget på run-config. Tak for læsning.

Hvis du forsøger at konfigurere en Cisco Router, men en adgangskode blokkerer dig fra aktiveringstilstand, skal du følge nedenstående trin for at nulstille adgangskoden.