Sådan beskytter du online finansielle transaktioner

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at din webbrowser er den nyeste version tilgængelig. Se også efter en grøn adresselinje, der vises, når der bruges omfattende id-kontroller.

2.

Se omhyggeligt over privatlivspolitikken for enhver hjemmeside og gør helt sikker på, at det IKKE vil dele nogen af ​​dine oplysninger under alle omstændigheder.

3.

Inden du indtaster ANDET kreditkort eller bankoplysninger, skal du sikre dig, at webadressen på siden ændres til 'httpS.' 'S' står for sikker, hvilket betyder at oplysningerne automatisk bliver krypteret for at beskytte mod hackere.

4.

Se efter et lille hængelåsikon ud for statuslinjen eller URL, som angiver en Secure Sockets Layer-protokol. Dette symbol udsender krypterede data for at sikre privatlivets fred.

Tips og advarsler

  • Pas på ethvert websted, der har stavemåder eller grammatiske fejl eller links, der ikke gå et vilkårligt sted. En lejlighedsvis typografi er en ting, men flere fejl på en side skal afvise advarselsklokke. Det er sandsynligt, at webkopien er skrevet af en person, der ikke er dygtig på engelsk - f.eks. nogen i Nigeria.
  • Internet handel vokser i spænding - men rovdyr lurer online og søger at bruge dine personlige økonomiske oplysninger til at stjæle dig elektronisk. Her er hvordan du reducerer chancerne for at du bliver et offer.