Sådan bruges en arbejdscomputer som en personlig computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Det første du skal gøre, når du vil bruge din arbejdscomputer som din personlige computer, er at sikre, at der ikke er nysgerrige øjne. Nogle chefer eller vejledere kan ikke lide dig at tage sig af personlig virksomhed på arbejdspladsen. Så, nu dit kontor politik. Tag et kig rundt i lokalet. Dim lysstyrken på skærmen om nødvendigt, og skru ned eller sluk for lyden.

2.

Hvis du arbejder med filer eller sender e-mails eller onlinemeddelelser, skal du sørge for at du ikke bruger dit kontornetværk eller -system. Brug din egen internetudbyder eller internetbaseret e-mail. Hold dine filer sikkert katalog. Bedre still, få adgang til dem fra din hjemmecomputer. Faktisk skal du ikke placere dem på din arbejdscomputer. E-mail dem til dig selv, hvis du er nødt til. Adgangskodebeskyt dem, hvis du skal gemme dem på din arbejdscomputer.

3.

Vær klar til et øjebliks varsel for at komme ud af hvad du gør. Hvis nogen kommer, skal du lukke den fil. Hvis du ikke kan gøre det i tide, minimere det. Hvis du er midt i en chat, skal du stoppe eller krympe den. Sørg for aldrig at gå væk fra dit skrivebord med noget tilbage på skærmen. Luk alle dine personlige forretninger ud. Ingen ønsker, at en vejleder eller en medarbejder læser en privat eller uflatterende besked på skærmen.

4.

Hvis du skal bruge personlige programmer på arbejdspladsen, skal du sørge for, at softwaren er ikke noget, der er forbudt på dit kontor. Det kan være svært at skjule software, der ikke er tilladt. Hvis du skal installere et program, skal du sørge for at det ser ud som om det kunne bruges til kontorbrug. Igen skal du ikke gemme dine filer på firmaets mappe eller på din arbejd computer, hvis du kan undgå det. Hvis du spiller et spil, være forberedt på at komme ud af det med det samme, eller krymp det ned. Hvis du laver et online køb, skal du ikke være for indlysende om det. Hold dit kreditkort gemt under et stykke papir. Lad ikke kataloger være åbne på dit skrivebord.

Tips og advarsler

  • Brug din arbejdskomputer, da din personlige computer kan være sjov og praktisk, men husk - diskretion er dit ord. Det er bedre at gøre det senere end at miste dit job.
  • Brug af din arbejd computer som en personlig computer er mere en sindstilstand end en teknisk færdighed. Uanset om du er på arbejde eller i hjemmet, er computere ens, medmindre du bruger en mainframe. Få kontorarbejdere bruger faktisk en mainframe og næsten ingen har en i deres hjem. Så hvis du bruger din arbejdscomputer som pc, bruger du stort set samme slags udstyr som hjemme. Hvad er anderledes er den omgivende atmosfære. Fortrolighed og skøn er nøglen.