Sådan får du trådløse funktioner på din bærbare computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afgør først om din bærbare computer har indbygget trådløs. Hvis du ved, at den ikke læser om protokoller i dette trin, så gå videre til trin 4. Næsten meget alle bærbare computere, der er lavet siden 2006, har indbygget trådløs. Du kan være bekymret for de trådløse typer, der matcher. På det tidspunkt blev denne artikel skrevet , trådløse 802.11g er standarden, og de fleste modtagere kan tage g eller den ældre, langsommere 802.11b-protokol. Den nye transmissionsprotokol er dog 802.11n, og de nyeste, moderat prissatte bærbare computere kan håndtere n. Der er også en protokol, som s døende kaldet 802.11a, men det blev aldrig meget populært. De fleste trådløse hotspots som biblioteker og restauranter er ikke udstyret med trådløse n routere selv og dem der har omvendt kompatibilitet med g, så det løser op for en stor hovedpine for dig. Glem protokoller og bogstaver, fordi siden 2001 eller så alle skiftede til g, og det er det, de stadig bruger primært i dag, så hver trådløse modtager kan grundlæggende forbinde til en hvilken som helst trådløs router. Så lang historie kort, hvis din bærbare computer har indbygget trådløs, så antager det, at det kan forbinde til noget, og du behøver ikke et separat kort til at forbinde på visse steder.

2.

Så nu bestemmer du, om din bærbare computer har indbygget trådløs? Du kan prøve at finde din kvittering fra, da du købte den, og håber, at den har en funktionsliste, eller du kan se den eksakte model online, men der er så meget enklere måde. På din bærbare computer, gå til kontrolpanelet (der er en genvej på startmenuen) og skift den til klassisk visning, hvis det ikke allerede er åbent Network Connections. Hvis en af ​​forbindelserne der er angivet som trådløs, har du trådløse funktioner. Hvis det ikke er det, betyder det ikke nødvendigvis, at du ikke har det.

3.

Hvis du stadig har mistanke om, at din bærbare computer har trådløs, skal du højreklikke på Denne computer og klikke Egenskaber. Gå derefter til fanen Hardware og klik på Enhedshåndtering. Når den åbnes, skal du finde netværksadaptere-kategorien og klikke på plustegnet ved siden af ​​det. Hvis det kun viser en adapter, er det sandsynligvis den kablede. Hvis det lister to, så kan det muligvis være ethernet og opkaldsadapteren, men det kan også være det trådløse. Navnet på enheden skal angive, om den er trådløs eller ej. Hvis du har en trådløs adapter installeret i henhold til denne liste, men den ikke vises i netværksforbindelsesområdet, skal du sandsynligvis kontakte ejeren s manual eller send en supportanmodning online, fordi det ikke er normalt. Normalt er der en switch eller en knap på siden af ​​den bærbare computer, der helt deaktiverer det trådløse kort, og det er dog skyldige selv.

4.

Nu er der tid til at overveje trådløse tilføjelser til de af jer uden trådløse funktioner. De mest almindelige muligheder for at oprette forbindelse til et trådløst hjemmenetværk eller trådløse hotspots andre steder er at få et PCMCIA-trådløst kort. Desværre plejede PCMCIA at være den eneste standard, men den er for nylig delt op i Express Card og PC Card. Du skal konsultere din dokumentation eller kigge op på din model online for at se præcis, hvilken type slot din laptop har. De fleste bærbare computere har enten begge eller kun et PC Card / PCMCIA slot. Generelt fungerer PCMCIA-kort også i PC-slots, fordi de er igen kompatible.

5. Når du ved, hvilken type slot du har, skal du bare købe et kort for det. Før du kommer i din bil og leder til nærmeste Circuit City, mener du, at du kan få kortet til langt billigere online. Hvis du virkelig er på et budget, skal du gå til Ebay. Der er hundredvis af trådløse kort der ad gangen, fordi folk altid køber nye bærbare computere, der har bygget i trådløse og ikke har brug for deres gamle kort. Og selvfølgelig med så mange der bliver prisen kørt meget ned. Men når det kommer til trådløst, du ønsker ikke at afbryde ofte og forbedringer er altid lavet i trådløs teknologi, så du får den bedste ydeevne ved at få det nyeste trådløse G-kompatible kort. Med Ebay kan du ofte ikke fortælle kortets alder. Du ved, at du køber en, der er rimeligt nyt i den store boks, butikker som Circuit City. Du kan også være temmelig sikker på, at det er ret nyt og helt sikkert det er meget billigere, hvis du køber en fra newegg.com eller tigerdirect.com. Det bedste er, det er meget lille og let, så fragt er billigt. Med hensyn til mærker anbefaler jeg stærkt Linksys, men D-Link er næsten lige så godt. Hold dig væk fra alt andet end fra Creative.

6.

Installationen er enkel, men anderledes end du måske forventer. Uanset hvilket mærke du får, så snart du åbner boksen, vil du sikkert se en flok klistermærker og papirer, der skriger på dig for at indsætte den medfølgende cd, før du gør noget. Hvis du har XP eller Vista GØR DET IKKE! Smelt cd'en i din mikrobølgeovn eller skyd den med en BB-pistol. Den software, som de vil have dig til at installere, er absolut crap. Jeg har fået snesevis af reparationsopkald, hvor softwaren lige er stoppet med at virke eller holder op, og brugeren er afbrudt fra den trådløse på ubestemt tid. Plus det er ineffektivt og spilder din computer s ressourcer og øger din login tid betydeligt. Også softwaren har ofte problemer med at forsøge at aktivere enhver form for kryptering eller andre trådløse sikkerhedsindstillinger på din router. Windows kan håndtere trådløse forbindelser i sig selv helt fint uden irriterende, ikke-fungerende software.

7.

Først skal du tilslutte din bærbare computer til internettet med en ethernet-kabel. Den kan tilsluttes på bagsiden af ​​din router eller direkte ind i modemet. Det skal du bare sørge for, at det er fuldt forbundet ved at forsøge at indlæse en tilfældig webside. Sæt derefter kortet i spalten. Hvis det spørger, lad det søge på internettet for en chauffør. Det skal automatisk downloade og installere den grundlæggende driver uden alle de dumme, funktionsdygtige software og tada, du har et trådløst arbejdskort.

8.

Genstart computeren en gang for at sikre dig alt er nulstillet, og så snart du logger ind, skal du se et meddelelsesikon i nederste højre hjørne og sige, at der er en trådløs forbindelse. Hvis du dobbeltklikker på det, skal det hente et vindue, hvor du kan se, hvilke trådløse forbindelser der er inden for rækkevidde og forbinde til en. Du kan også indstille en som din standardforbindelse for altid at oprette forbindelse til. Hvis forbindelsen kræver en adgangskode, vil den bede dig om at den gemmer den, så den ikke behøver at spørge næste gang. Det er alt, hvad der er til det.

9.

Desværre, nu kan du kun være på internettet, når du er inden for rækkevidden af ​​et standard trådløst netværk. Hvis du 'kører i bilen, er du ude af lykke.' Hvis du er på et hotel, der giver ikke trådløs, du er også ude af lykke. Det er derfor, at nogle mennesker, der skal kontrollere deres e-mail fra næsten hvor som helst, skifter til mobiltelefon-tårnbaserede trådløse kort. Fordelen er, at hvis du er i rækkevidde af et celletårn, kan du få online. Ulempen er en massiv reduktion i hastigheden. Det er kun et par gange hurtigere end opkald og svarer til langsom DSL. Også med standard trådløst køber du udstyret, og det er det. Med celtårnforbindelser har du månedligt betalt til Sprint, Verizon, AT u0026 T eller den, du vælger som din udbyder.

10.

Hvad angår udstyr er det en lille fordel. Bare tag din bærbare computer i en mobiltelefon butik og spørg, hvilke planer de har, og hvilken type kort passer i din bærbare computer. De kan hurtigt afgøre det og give dig en oversigt over planerne. Den bedste del er, at de normalt kun har det nyeste bedste kort på lager, så du ved, at du får en god en. Hent ALDRIG en ubegrænset dataplan i stedet for en afkortet, selvom du ikke tror at du vil bruge det en meget. Tillid til mig, du går over grænsen om cirka en uge, bare at tjekke vores e-mail og surfe internettet med mellemrum og sandsynligvis få tusind dollarseddel til overlejringer. De fleste planer er forfærdeligt dyre (normalt $40 / måned eller mere), og kun nogle giver dig det trådløse kort gratis. Den bedste måde at få det bedste tilbud på er at få en kombinationsplan med din eksisterende mobiloperatør. Hvis du f.eks. Har en mobiltelefon med AT u0026 T, skal du gå til en AT u0026 T-udbyder og sige, at du vil tilføje et laptopkort og dataplan til din eksisterende plan, og de vil give dig en stor rabat, fordi du er allerede kunde. De kan give dig en endnu bedre rabat, hvis du nævner, at du shoppede rundt, og en anden udbyders plan var billigere. Det fungerer især, hvis du er i telefon med deres salgsafdeling i stedet for at handle personligt, fordi telefonens folk får retention træning og tilladelse til at tabe prisen på planen, hvis du nævner at skifte til en anden. Normalt vil butikken installere kortet for dig og sætte alt op ellers vil de give dig rigtig nemme instruktioner til at gøre det. Når du har fået kontrakten afgjort, får du deres mest moderne trådløse kort, og du er helt indstillet .

Tips og advarsler

  • Hvis du får et 'ubegrænset' data plan med en celleudbyder og brug forbindelsen til at lave en masse båndbreddeintensive ting som at se hundredvis af youtube videoer hver dag eller downloade massive filer hele måneden, de slår dig af planen for at bruge for meget båndbredde.
  • Vil du være i stand til at komme på internettet hvor som helst uden at være bundet sammen med en ledning? Ligegyldigt hvilken type laptop du har, det skal være ret simpelt.