Sådan genopretter du en telefonlinje

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Inden for et hjem eller en virksomhed

1.

Frst hent din telefon og find den flade, normalt grå, beige eller sorte ledning forbundet til bagsiden af ​​telefonen. Tråden skal tilsluttes din telefon via et plastmodulstik, der sidder fast i en port i din telefon (porten er normalt mærket 'Linje'). Sørg for, at ledningen er stikket fast i telefonen, og følg derefter ledningen til den anden ende.

2.

Kontrollér, at ledningen er fast forbundet til stikket. Den anden ende af telefonledningen skulle afslutte i et plastmodulært (RJ-11) stik, der er identisk med det, der er tilsluttet telefonen. Hvis denne ende af ledningen er løs eller frakoblet, skal du sætte den i igen på telefonstikket på væggen eller tilbage i telefonens port på modemet eller faxmaskinen. Hvis den modulære plastikplugg er beskadiget, eller hvis den ikke passer korrekt ind i stikket, kan det blive nødvendigt at udskifte den (en udskiftningslinje kan opnås billigt hos en hvilken som helst forhandler).

3.

Hvis din telefon er tilsluttet et modem eller en faxmaskine, skal du gentage processen. Hvis ledningen, der kommer ud af din telefon, afbrydes på et modem eller en faxmaskine, skal en separat men lignende ledning forbinde modemet eller faxmaskinen til telefonstikket på væggen.

Uden for et hjem eller en virksomhed

1.

Få adgang til din telefonstik. Modulære stik slår simpelthen i hinanden, så tag fat i stikkontakten og tag den ud af væggen (Bemærk: Hvis du ser en skrue, der holder din stik sammen, skal du muligvis fjerne skruen for at fuldføre dette trin).

2.

Kontroller stikket. Inden i stikket skal der være fire ledninger, en rød, grøn, gul og sort. Din telefonlinje bruger den røde og grønne ledning, så sørg for at disse ledninger er fast tilsluttes og holdes på plads med skruer. Hvis de ikke er det, eller hvis de opstår brudt, skal du tilslutte en ny stik (se en særskilt eHow-artikel om 'Sådan slår du en telefonstik'). Hvis de røde og grønne ledninger fastgøres og holdes på plads, snap (eller skru) din stik sammen igen for at genoprette dens position på væggen.

3.

Kontroller indvendig / udvendig ledningsføring. Din telefonstik er fysisk forbundet til telefonvirksomhedens netværksinterface enhed (NID) ved ledninger. Du kan se en enkelt, tykk ledning, der kommer ud af din telefonstik og går ind i din væg eller gulv. Du skal følge denne ledning for at sikre, at den ikke er brudt, knækket eller på anden måde afbrudt mellem jack og NID.

4.

Gå hele vejen til NID. Følg denne ledning, hvis muligt alle fra jack til grå (og normalt låst) kasse på ydersiden af ​​dit hjem eller forretning (hvis du er i en flerfamilie eller multi-office bygning, kan denne kasse være placeret i en fælles hall eller kælder). Da din telefon service afhænger af, at denne ledning er intakt og uafbrudt, følg ledningen hele vejen til NID mens du kontrollerer kinks, eksponeret kobber eller brud. Når du har nået NID, stop og fortsæt til afsnit tre i denne artikel. NID er telefonselskab Ejendomme og forbrugere er generelt ikke autoriserede til at åbne den.

Kontakt din telefon c Ompany

1.

Hvis din telefonledning ser ud til at være intakt, både indenfor stikket og indenfor / udenfor din forudsætning, vil du kontakte din telefontjeneste for yderligere assistance. På de fleste steder kan du ringe '6-1-1' fra enhver fastnetelefon (inklusive telefoner) for at nå dit lokale telefonselskab. I nogle landdistrikter eller områder, der betjenes af mindre luftfartsselskaber, skal du muligvis se op på din telefonselskabs fortegnelse i din lokale telefonbog.

2.

Bed om nogen i 'Reparation.' Når du kontakter din lokale telefonselskab, vil du sandsynligvis blive mødt af en IVR-menu (Integrated Voice Response). Hvis en sådan enhed besvarer telefonen og præsenterer flere muligheder, som du skal vælge, skal du vælge indstillingen for 'Reparation . 'Dit opkald skal automatisk henvendes til den relevante afdeling. Hvis du når til et menneske i stedet for en IVR, skal du blot bede om at tale med nogen i reparationsafdelingen.

3.

Rapporter dine problemer og kontroller for fakturering. Når du kommer til din telefonserviceudbyderes reparationsafdeling, skal du rapportere, at din telefonlinje ser ud til at være afbrudt, og at den ikke er i brug. Reparationsteknologien vil bede dig om nogle grundlæggende fejlfindingstrin (som du allerede har gennemført i afsnit 1 og 2 i dette dokument), og derefter indstille en tid til at sende en tekniker. Fordi du allerede har verificeret ledningerne inden for din forudsætning, skal du ikke være til stede, når teknikken ankommer. Hvis du ikke har et faktureringsproblem, og alle dine betalinger er blevet krediteret til din telefonkonto, behøver du ikke at tale med nogen anden, og din linje genoptages, så snart telefonselskabet har fuldført fejlfinding. I nogle tilfælde vil din reparationsagent dog fortælle dig, at din linje er blevet afbrudt på grund af et betalingsproblem. Hvis denne situation opstår, kan agenten overføre dig til at tale med nogen i afdelingen 'Samlinger'.

Der er mange punkter, hvor en telefonlinje kan afbrydes, og kompleksiteten ved at forbinde linjen afhænger af, hvor tjenesten blev afbrudt. Nogle brugere oplever serviceafbrydelser, når en linje i hjemmet eller virksomheden er afbrudt fra jacken, og den situation er en nem løsning. Udenfor ledningsføring eller ved at kontakte telefonselskabet for serviceproblemer kan det dog være lidt mere skræmmende for en opgave.